Αυτός ο 24χρονος εργάζεται επαγγελματικά ως φωτογράφος, χωρίς να έχει χέρια και πόδια

Αυτός ο 24χρονος εργάζεται επαγγελματικά ως φωτογράφος, χωρίς να έχει χέρια και πόδια
YouTube Indonesian pro

Ο Achmad Zulkarnain είναι 24 χρονών και είναι επαγγελματίας φωτογράφος από την Ινδονησία. Επίσης, ο Achmad Zulkarnain γεννήθηκε χωρίς πόδια και χέρια.

Ο 24χρονος δεν άφησε τη δυσπλασία του και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε, αρχικά, στην καθημερινότητά του, να τον εμποδίσουν από το να κυνηγήσει το όνειρό του. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος στο αφιέρωμα που του έκανε πρόσφατα το Al Jazeera English, βρίσκει γελοίο το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι τον αντιμετωπίζουν ως άτομο με ειδικές ανάγκες.

Ο Zulkarnain άρχισε να ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία όταν εργαζόταν σε ένα internet cafe που παρείχε φωτογραφικές υπηρεσίες. Αγόρασε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή με πίστωση και, σταδιακά, αυτό που ξεκίνησε ως χόμπι κατέληξε σε κανονική καριέρα.

Ανάλογα με την περίπτωση, ο Achmad χρησιμοποιεί το στόμα του για να ανοιγοκλείνει την κάμερα και πιέζει το κλείστρο με το επιπλέον δέρμα που έχει στα άκρα των μπράτσων του. Με τον καιρό κατάφερε να αριστεύσει στη χρήση της κάμερας και πλέον, ως επαγγελματίας φωτογράφος με το ψευδώνυμο DZOEL, διδάσκει φωτογραφία και επεξεργασία εικόνας.

Για τις μετακινήσεις του ο Zulkarnain χρησιμοποιεί ένα ειδικό όχημα που σχεδίασε και κατασκεύασε μαζί με τη βοήθεια φίλων του, και το οποίο του παρέχει την απαραίτητη ελευθερία να στήνει φωτογραφήσεις σε όποιο μέρος επιθυμεί. Κάτι που έχει ζωτική σημασία στη δημιουργική διαδικασία ενός επαγγελματία φωτογράφου. «Δεν θέλω ο κόσμος να βλέπει τις φωτογραφίες μου και να σκέφτεται ποιος είμαι. Θέλω απλά να βλέπουν τη δημιουργικότητά μου», λέει στο Al Jazeera.

Αυτόν το καιρό ο Zulkarnain σπουδάζει για να πάρει πτυχίο νομικής και, παράλληλα, συνεχίζει να εργάζεται ως φωτογράφος. Και έχει ένα απλό και άμεσο μήνυμα για όλους όσους βιώνουν μια παρόμοια κατάσταση με εκείνον: «Αν θες να είσαι τέλειος, σβήσε από το μυαλό σου τη σκέψη πως είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος, για να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις».