Μητσοτάκης: Ένας νέος είχε ζητήσει αλλαγή φύλου επειδή έλεγε ότι του το είπαν εξωγήινοι

Μητσοτάκης: Ένας νέος είχε ζητήσει αλλαγή φύλου επειδή έλεγε ότι του το είπαν εξωγήινοι
Eurokinissi

Αίσθηση και αντιδράσεις, εντός και εκτός Βουλής, έχει προκαλέσει σχόλιο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

«"Χρειάζεται προσεκτικός αποκλεισμός καταστάσεων, που δεν εμπίπτουν στη δυσφορία φύλου και μερικές περιπτώσεις απαιτούν πολύμηνη τακτική παρακολούθηση με διαβίωση στο ρόλο του επιθυμητού φύλου πριν από τη λήψη μη αντιστρέψιμων αποφάσεων". Αυτά μας λένε οι ειδικοί. Μίλησα με έναν από αυτούς για να πληροφορηθώ καλύτερα την ουσία του προβλήματος. Κάτι που πολύ αμφιβάλω αν εσείς κύριε υπουργέ ή ο κύριος πρωθυπουργός έχετε κάνει. Μου διηγήθηκε, λοιπόν, μια ιστορία για ένα νέο παιδί, ο οποίος τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου, επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Πραγματική ιστορία, κ. υπουργέ. Και μου λέτε εσείς ότι είναι προοδευτικό να αδιαφορείτε για την πιθανότητα ενός παιδιού 18 χρονών να πάρει μια τέτοια απόφαση, χωρίς να υπάρχει μια ιατρική δικλείδα ασφαλείας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο σχόλιο αυτό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, o οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως προσβάλλει και υβρίζει τους διεμφυλικούς, ενώ, σε άλλο σημείο, είπε «εγώ κύριε Μητσοτάκη δεν ανέβηκα στον Υμηττό για να ρωτήσω τους εξωγήινους για να αλλάξω γνώμη. Έχω άποψη, έχω θέση, έχω ευθυκρισία. Και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου».

Δημοφιλή