Εισβολή από μέλη του «Ρουβίκωνα» στην ισπανική πρεσβεία

Εισβολή από μέλη του «Ρουβίκωνα» στην ισπανική πρεσβεία
SOOC

Κατάληψη στο κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία της Ισπανίας, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Πλάκα, πραγματοποιούν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Άτόμων που εμφανίστηκαν στις 10 το πρωί, αιφνιδίασαν τον σκοπό της πρεσβείας και εισέβαλαν στο κτίριο. Το σημείο φυλασσόταν από αστυνομικό, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Oπως έγινε γνωστό, έχουν γίνει 18 προσαγωγές.

Κείμενο που αφορά στις εξελίξεις στην Καταλονία ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας: «Αφού έχουμε καπιταλισμό, η ντόπια αστική τάξη και η τοπική πολιτική ελίτ μιας πλούσιας (σε σχέση με τις υπόλοιπες πάντα) επαρχίας ενός "πολιτισμένου δυτικού κράτους" θέλει το δικό της μαντρί. Απέναντι της η εθνική αστική τάξη και η κρατική ελίτ μιας πάλαι-ποτέ αυτοκρατορίας, της Ισπανίας, ενός κράτους που ακόμα διατηρεί μύθους της παλιάς αυτοκρατορικής της δόξας, βλέπει τον κίνδυνο και αντιδρά ακαριαία: βία, καταστολή, απαγορεύσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε "και τι μας νοιάζει". Αν οι αστικές τάξεις και τα κράτη θέλουν πόλεμο κι αν οι καταπιεζόμενες κοινωνίες για άλλη μια φορά φάνε το παραμύθι, θα αρκούσε μια γενική ιδεολογική καταδίκη των εθνικισμών και ένα κάλεσμα στην ενότητα των καταπιεσμένων;».

Δημοφιλή