Jolie και Paltrow: Όλο και περισσότερες γυναίκες καταγγέλλουν δημόσια ότι τις έχει παρενοχλήσει ο Harvey Weinstein

Jolie και Paltrow: Όλο και περισσότερες γυναίκες καταγγέλλουν δημόσια ότι τις έχει παρενοχλήσει ο Harvey Weinstein
GETTY

Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν από τους The New York Times σχετικά με τον Harvey Weinstein και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, όλο και περισσότερες γυναίκες βγαίνουν μπροστά για να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία.

Η Angelina Jolie μίλησε μέσω email με τους The New York Times και ανέφερε ότι κατά την δεκαετία του '90 ο Weinstein τις είχε κάνει ορισμένες «προτάσεις» που η ίδια είχε αρνηθεί.

«Είχα μία κακή εμπειρία με τον Harvey Weinstein όταν ήμουν νέα, και ως αποτέλεσμα επέλεξα να μην δουλέψω ξανά μαζί του και να προειδοποιώ άλλους όταν το έκαναν. Αυτή η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, σε οποιοδήποτε τομέα, οποιαδήποτε χώρα, είναι απαράδεκτη.»

Την εμπειρία της μοιράστηκε και η Gwyneth Paltrow, η οποία ανέφερε ότι την κάλεσε ο ίδιος στη σουίτα του για μίτινγκ, λίγο αφού ο παραγωγός την προσέλαβε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Emma», σε ηλικία 22 ετών.

Η Paltrow ισχυρίζεται ότι ο Weinstein, έβαλε τα χέρια του πάνω της προσπαθώντας να της κάνει μασάζ και την προσκάλεσε στο υπνοδωμάτιό του. Η Paltrow έφυγε αμέσως και είπε για το περιστατικό στον τότε σύντροφό της, Brad Pitt, ο οποίος σε μία πρεμιέρα πήγε στον γνωστό παραγωγό και του είπε να «μην ακουμπήσει την Paltrow ξανά». Ο Weinstein έγινε έξαλλος και για πολύ καιρό της φώναζε.

Η Rosanna Arquette, δήλωσε με τη σειρά της ότι μία φορά ο Weinstein της είχε ζητήσει να περάσει από το Beverly Hills Hotel για να πάρει το σενάριο και στη συνέχεια να ανέβει στο δωμάτιό της, όπου εκείνος της υποδέχτηκε με τη ρόμπα και παραπονέθηκε ότι πονάει ο αυχένας του, ζητώντας της να του κάνει μασέζ. Η Arquette προσπάθησε να του συστήσει μία επαγγελματία μασέρ, αλλά εκείνος άρπαξε το χέρι της και το πήγε κοντά στον καβάλο του. Η Arquette του είπε ότι δεν είναι «αυτό το κορίτσι» και έφυγε από το δωμάτιο.

Η Heather Graham δήλωσε ότι ο Weinstein την είχε καλέσει στο γραφείο του και της είχε προτείνει να κάνουν σεξ σε αντάλλαγμα για έναν ρόλο σε μία από τις ταινίες του.

Ακόμα και γυναίκες που δεν έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση από τον Weinstein, έχουν μιλήσει ανοιχτά για την υπόθεση.

Η Cate Blanchett που έχει συνεργαστεί με τον Weinstein δήλωσε:

«Κάθε άντρας σε θέση εξουσίας που νομίζει ότι είναι δικαίωμά του να απειλεί, εκφοβίζει ή να παρενοχλεί σεξουαλικά οποιαδήποτε γυναίκα που συναντά ή συνεργάζεται μαζί της, πρέπει να γίνεται υπόλογος. Δεν είναι ποτέ εύκολο για μία γυναίκα να βγαίνει μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις και μέσα από την καρδιά μου υποστηρίζω εκείνες που το έχουν κάνει.»

«Είμαστε εδώ, μέρες αργότερα, περιμένοντας από του πιο ισχυρούς συνεργάτες του Weinstein να πουν κάτι. Οτιδήποτε. Δεν θα ήταν μόνο δώρο στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα,, αλλά και ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που βλέπουν από κοντά την βιομηχανία. Χρειάζονται ένα σημάδι ότι δεν εγκρίνουμε την κατάχρηση εξουσίας και το μίσος προς τις γυναίκες, που είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορά».

Να σημειωθεί ότι ο George Clooney, έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα στο The Daily Beast.

«Δεν υπάρχει τίποτε να πει κανείς, πέρα από το ότι μπορεί να το υπερασπιστεί.»

Την υπεράσπιση του Weinstein, ο οποίος αποπέμφθηκε από την εταιρεία του, ανέλαβε και η Lindsay Lohan μέσα από βίντεο που ανάρτησε.

Η γυναίκα του Weinstein και σχεδιάστρια του οίκου Marchesa, Georgina Chapman, ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει.

«Η καρδιά μου υποφέρει για όλες εκείνες τις γυναίκες που υπέφεραν τεράστιο πόνο από αυτές τις ασυγχώρητες πράξεις. Επέλεξα να αφήσω τον σύζυγό μου. Η φροντίδα των μικρών παιδιών μου είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και ζητώ από τα ΜΜΕ, για ιδιωτικότητα».