Επτά λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε σεξ πιο συχνά

Επτά λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε σεξ πιο συχνά
Φωτογραφία Αρχείου
MilosStankovic via Getty Images
Φωτογραφία Αρχείου

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Simplyhealth, έδειξε ότι το 40% των Βρετανών θα μπορούσαν να ζήσουν και περισσότερες από 356 μέρες χωρίς σεξ, ενώ το 10% δεν θα περνούσαν μια ημέρα χωρίς να φάνε ζάχαρη.

Αυτό το γεγονός αποδεικνύεται κακό για την υγεία, καθώς το σεξ συμβάλλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η σεξολόγος Tracey Cox εξηγεί στη βρετανική HuffPost τους λόγους για τους οποίους πρέπει να περνούμε περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι.

Το συχνό σεξ μας κάνει να δείχνουμε πιο νέοι

Πέρα από την ευχαρίστηση και τη «λάμψη» στο πρόσωπο μετά το σεξ, επιπλέον ενισχύονται τα επίπεδα της δεϋδροεπιανδροστερόνης, ορμόνης που μας κάνει να έχουμε περισσότερη ενέργεια και με την οποία, τα επίπεδα στο αίμα αυξάνονται κατά πέντε φορές από το κανονικό.

Χαρίζει μακροζωία

Μελέτες έχουν δείξει ότι το συχνό σεξ (δυο φορές την εβδομάδα) μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια της ζωής σας από 3 έως 8 χρόνια περισσότερο, σύμφωνα με την Cox.

Μας κάνει πιο λεπτούς

«Το σεξ μας κρατάει σε φόρμα», λέει η Cox. «Το γρήγορο σεξ διάρκειας 20 λεπτών σημαίνει ότι καίμε 7.500 θερμίδες τον χρόνο, όσες καίμε κατά τη διάρκεια του τζόκινγκ. Μια σεξουαλική επαφή , μπορεί να κάψει 200 θερμίδες. Είναι σαν να κάνουμε 15λεπτο τρέξιμο σε διάδρομο».

Κάνει καλό στην καρδιά

«Έρευνα δείχνει ότι το κανονικό σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακού επεισοδίου. Επιπλέον, το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν τουλάχιστον δυο οργασμούς την εβδομάδα μείωναν κατά 30% την πιθανότητα για έμφραγμα από τις γυναίκες που δεν έκαναν σεξ συχνά».

Προστατεύει από το κρυολόγημα

«Το να κάνουμε σεξ μια ή δυο φορές την εβδομάδα, αυξάνει το επίπεδο της ανοσοσφαιρίνης στο σώμα, προστατεύοντας τον οργανισμό από κρυολογήματα και γρίπη. Επίσης βοηθάει στο άσθμα και ρίχνει τον πυρετό», εξηγεί η Cox.

Κάνει τους άνδρες περισσότερο γόνιμους

«Η ποιότητα του σπέρματος βελτιώνεται όταν οι άνδρες κάνουν συχνά σεξ. Αντιθέτως, η ποιότητα του σπέρματος δεν είναι καλή όταν υπάρχει αποχή από το σεξ για διάστημα 10 ημερών».

Ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου

«Πολλές γυναίκες έχουν λιγότερο έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της περιόδου, αν κάνουν σεξ πριν από αυτή. Η συστολή των μυών κατά τη διάρκεια του σεξ πιέζει λιγότερο τους μύες στη μήτρα που ευθύνονται για τους πόνους στην περίοδο», καταλήγει η Cox.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά