Έτοιμο για αποχώρηση από την UNESCO και το Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
NETANYAHU
SEBASTIAN SCHEINER via Getty Images
Εκτύπωση

Εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να προετοιμάσει το έδαφος για την αποχώρηση του Ισραήλ από την UNESCO έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργούς, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ΗΠΑ να εγκαταλείψει τον Οργανισμό κατηγορώντας τον για «αντιισραηλινή προκατάληψη».

Ο Νετανιάχου, σύμφωνα με τη Haaretz, χαιρέτησε την κίνηση του Αμερικανού προέδρου, του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη ως μια γενναία και ηθική απόφαση διότι όπως τόνισε «η UNESCO έχει γίνει θέατρο του παραλόγου. Αντί να διαφυλάσσει την ιστορία τη διαστρέφει».

Λίγο νωρίτερα το Ισραήλ με αφορμή την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρούν από την UNESCO, εξέφρασε την ικανοποίησή του υποστηρίζοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας εποχής» για τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελεί απόδειξη ότι θα πληρώσουν «ένα τίμημα» για τις αντιισραηλινές θέσεις τους.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στα Ηνωμένα Έθνη: εκείνη όπου, όταν κάποιος κάνει διακρίσεις σε βάρος του Ισραήλ, θα πρέπει να πληρώνει το τίμημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάνι Ντάνον, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.