Το FBI ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Harvey Weinstein

Το FBI ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Harvey Weinstein
Producer Harvey Weinstein gestures as he arrives at the 39th Cesar Awards ceremony in Paris February 28, 2014. REUTERS/Regis Duvignau (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT)
Producer Harvey Weinstein gestures as he arrives at the 39th Cesar Awards ceremony in Paris February 28, 2014. REUTERS/Regis Duvignau (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT)
Regis Duvignau / Reuters

Το FBI άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του μεγιστάνα του κινηματογράφου Harvey Weinstein, με απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παρότι δεν είναι γνωστό αν η εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης προέρχεται κατευθείαν από τον υπουργό Jeff Sessions, η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί πολιτική, δεδομένης της φιλίας του Weinstein με την πολιτική αντίπαλο του Donald Trump, τη Hillary Clinton.

Το μέτρο αυτό ελήφθη εν μέσω φημών ότι ο Weinstein σχεδίαζε να πάει στην Ευρώπη σε ελβετικό κέντρο θεραπείας για σεξουαλικές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς, προκαλώντας στις αρχές φόβους για μια επανάληψη μιας κατάστασης όμοιας με του Roman Polanski, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ για να αποφύγει τη δίωξη.

Ωστόσο, ο 65χρονος κινηματογραφικός παραγωγός φαίνεται πως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αριζόνα για θεραπεία στο The Meadows Center.

Ο Weinstein χρηματοδότησε με μεγάλα ποσά την προεκλογική εκστρατεία της Clinton. Εκείνη δήλωσε σοκαρισμένη από τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς που διατυπώθηκαν σε βάρος του μεγιστάνα και είπε πως θα επιστρέψει τα χρήματα.

Και η αστυνομία της Νέας Υόρκης διέταξε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Weinstein.

Στο μεταξύ ο παραγωγός επισκέφθηκε το σπίτι της κόρης του πριν φύγει από το Λος Άντζελες για την Αριζόνα όπου θα νοσηλευθεί σε κλινική απεξάρτησης από το σεξ.

Ο 65χρονος πριν ταξιδέψει με ιδιωτικό τζετ στο κέντρο «The Meadows» στο οποίο έχουν νοσηλευτεί κατά καιρούς αρκετοί διάσημοι, συνάντησε την κόρη του το απόγευμα της Τετάρτης. Μιλώντας σε φωτογράφους που επιζητούν μία του δήλωση από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο ξέσπασε λέγοντας: «Δεν είμαι καλά αλλά προσπαθώ, πρέπει να βοηθηθώ».

«Όλοι κάνουμε λάθη», είπε στη συνέχεια ο διάσημος παραγωγός ζητώντας μια «δεύτερη ευκαιρία».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή