Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια

Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια
Eurokinissi

Δύο ήταν τα άτομα που μπήκαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκτέλεσαν τον γνωστό δικηγόρο στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια. Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, βρέθηκε νεκρός πάνω στο γραφείο του. Οι δράστες έφυγαν από το σημείο με μοτοσικλέτα.

Διαβάστε επίσης:

Στο σημείο έφτασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στην κοιλιακή χώρα.

Το στοιχείο στο οποίο εστιάζουν οι αστυνομικοί είναι ότι οι δράστες δεν φορούσαν κουκούλες. Πυροβόλησαν τον γνωστό δικηγόρο με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα. Στο γραφείο υπήρχε συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είναι και ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης.

Οι δράστες χαρακτηρίζονται ως επαγγελματίες εκτελεστές, που είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους.

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε χειριστεί πολλές φορές στο παρελθόν σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονταν με το βαρύ έγκλημα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σχεδόν αποκλείεται το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχει σχέση η εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

για το χαμό του δικηγόρου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος. αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

ως ελάχιστη αντίδραση στη αποτρόπαιη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την τυφλή δολοφονική βία κατά των δικηγόρων. Την σχετική απόφαση έλαβε αργά σήμερα το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το οποίο συγκεκριμένα αποφάσισε αποχή των δικηγόρων από αύριο Παρασκευή 13/10/2017 έως και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

«Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου » δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους , συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου , έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.

Σε δήλωσή του,

καταδικάζει την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου» δηλώνει ο Παξινός και προσθέτει: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά, με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».

Δημοφιλή