Επιχείρηση αποκάλυψης του κυβερνητικού success story

Επιχείρηση αποκάλυψης του κυβερνητικού success story
SOOC

Με το θέμα της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς να αποτελεί το νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, μετά τα όσα προηγήθηκαν με τη νομική κατοχύρωση της αλλαγής ταυτότητας φύλου, στη ΝΔ επιλέγουν - λόγω και της συγκυρίας - να φέρουν στην αιχμή του αντιπολιτευτικού τους λόγου, τις πρωθυπουργικές υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας και την «έκρηξη» ανάπτυξης στη χώρα.

Ο λόγος προφανής. Το επικείμενο ταξίδι του Αλεξη Τσιπρα στις ΗΠΑ με πρώτο σταθμό την έδρα του Δ.Ν.Τ και τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, με τη ΝΔ να επιχειρεί να αναδείξει ότι πέρα και πάνω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την ακμάζουσα ελληνική οικονομία, κρύβεται μια σκληρή πραγματικότητα που ακυρώνει στην πράξη το νέο success story του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν ειναι τυχαίο το γεγονός οτι οι επιτελείς της οδού Πειραιώς υπενθυμίζουν με νόημα τις προβλέψεις του ίδιου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλα και τις επιφυλάξεις του, για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018 όσο και τις εκτιμήσεις του ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αποκλιμακωθούν μετά το 2021.

Στο πνεύμα αυτο, απο τη ΝΔ υπενθύμιζαν με νόημα οτι είναι η ίδια η κυβέρνηση που εχει παραδεχθεί την αδυναμία εκπλήρωσης του στόχου - όπως αυτος περιγράφεται στον προϋπολογισμό του 2017 - για ανάπτυξη 2,7% του Α.Ε.Π., χαμηλώνοντας τώρα τον πήχη στο 1,8%, μειώνοντας στο μισό τους αρχικους της στόχους.

Μεσα σε αυτο το κλίμα, οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ Χρ.Σταϊκουρας και Α.Βεζυροπουλος σχολιαζαν με ανακοίνωση τους ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία να αγγίζουν πλέον τα 100 δις ευρώ.

Δημοφιλή