ΝΔ: Για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση ας θυμηθεί το... «κάθε λέξη του Συντάγματος»

ΝΔ: Για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση ας θυμηθεί το... «κάθε λέξη του Συντάγματος»
Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαπέλυσε η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας την σταθερή, όπως λέει, θέση της για το θέμα. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει:

«Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΝΔ υποστηρίζει «τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία» ενώ υπενθυμίζει πως από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης, χωρίς στημένους διαγωνισμούς».

«Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Δημοφιλή