«Ηρθε η ώρα για την έναρξη σοβαρών διαπραγματεύσεων για το Brexit», λέει ο ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον

«Ηρθε η ώρα για την έναρξη σοβαρών διαπραγματεύσεων για το Brexit», λέει ο ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον
(Photo by Daniel Leal-Olivas - WPA Pool/Getty Images)
(Photo by Daniel Leal-Olivas - WPA Pool/Getty Images)
WPA Pool via Getty Images

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι έχει έρθει η ώρα για να ξεκινήσουν "σοβαρές διαπραγματεύσεις" για το Brexit, λίγες ώρες πριν από την άφιξη της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις.

"Στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με αυτές τις διαπραγματεύσεις... (ήρθε η ώρα) για εμάς να ξεκινήσουμε σοβαρές συνομιλίες για το μέλλον και την νέα μας σχέση, την βαθιά και ειδική συνεργασία που ελπίζουμε να ξεκινήσουμε", είπε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

"Θεωρώ ότι θα εργαστούμε πολύ για τα συμφέροντα και των δύο πλευρών... 'Ας βάλουμε έναν τίγρη στη μηχανή μας' (Σ.τ.Σ: αναφορά στο παλαιό διαφημιστικό σλόγκαν της εταιρείας Esso για τα λάδια της προς τους αυτοκινητιστές), ας ξεκινήσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις και ας μη χρονοτριβούμε. Ελπίζουμε ότι οι φίλοι και οι εταίροι μας θα λάβουν αυτό το μήνυμα και θα ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις".

Προσερχόμενος για συνομιλίες με τους εταίρους της χώρας του στην ΕΕ σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι το Λονδίνο έκανε μια "πολύ καλή" και "δίκαιη" προσφορά σχετικά με την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των απόδημων μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε ότι η Μέι θα συναντήσει τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες.

Δημοφιλή