Συρία: Στους 3.250 οι νεκροί από τις μάχες για τη Ράκα- άμαχοι οι 1.130

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
RAQQA
BULENT KILIC via Getty Images
Εκτύπωση

Στους 3.250 ανέρχονται οι νεκροί από τις μάχες για την ανακατάληψη της Ράκας στη Συρία, η οποία έλαβε τέλος σήμερα Τρίτη- εκ των οποίων οι 1.130 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τις 5 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του ISIS από την ντε φάκτο «πρωτεύουσά» τους στη Συρία, από τις μάχες και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς «σκοτώθηκαν 1.130 πολίτες, εκ των οποίων οι 270 παιδιά, και 2.120 μαχητές», τόσο του ISIS όσο και των SDF, του αραβοκουρδικού συνασπισμού που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις υποστήριξαν πως νίκησαν τους τζιχαντιστές στη Ράκα την Τρίτη, υψώνοντας τις σημαίες τους στα τελευταία προπύργια του ISIS στην πόλη μετά από τέσσερις μήνες μαχών.

Οι συγκρούσεις έχουν λάβει τέλος, αλλά οι μαχητές του αραβοκουρδικού συνασπισμού εκκαθαρίζουν το στάδιο από νάρκες και εναπομείναντες τζιχαντιστές, δήλωσε ο Ρότζντα Φελάτ, επικεφαλής της επιχείρησης των SDF για την κατάληψη της Ράκας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)