Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι εκτελεστές έκλεισαν το ραντεβού με ψεύτικο όνομα

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι εκτελεστές έκλεισαν το ραντεβού με ψεύτικο όνομα
Eurokinissi

Με ψεύτικο όνομα έκλεισαν το ραντεβού με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οι δύο δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσής του μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου χωρίς να έχουν προαποφασίσει τη δολοφονία. Έκλεισαν τηλεφωνικά το ραντεβού με τον ίδιο το Ζαφειρόπουλο δίνοντας ένα ψεύτικο όνομα. Συζήτησαν με το θύμα για τουλάχιστον δύο διαφορετικές υποθέσεις και όταν η συζήτηση πήρε άλλη τροπή από αυτή που ήθελαν οι δολοφόνοι ο ένας από τους δύο άνοιξε πυρ. Η μία υπόθεση αναφέρθηκε σίγουρα προσχηματικά αλλά οι αστυνομικοί δεν είναι ακόμα βέβαιοι αν ειπώθηκε προσχηματικά ή όχι και η δεύτερη υπόθεση, που αφορά σε σκάνδαλο που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι η σφαίρα πέτυχε τον ποινικολόγο δεξιά στο στήθος. Από το στοιχείο αυτό αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συμπεραίνουν ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ήθελαν νεκρό το δικηγόρο.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας δεν είχαν ακόμα ταυτοποιηθεί τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο της οδού Ασκληπιού. «Η ταυτοποίηση είτε αποτυπωμάτων είτε γενετικού υλικού δεν είναι μία απλή διαδικασία. Και αυτό διότι από το γραφείο, όπως είναι λογικό, είχε περάσει αρκετός κόσμος. Μάλιστα, όπως και πάλι είναι λογικό, μπορεί να είχαν περάσει άτομα σεσημασμένα, καθώς μόνο σπάνιο δεν είναι να περνούν το κατώφλι δικηγορικών γραφείων πρόσωπα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές και έχουν φάκελο. Έτσι, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών μπορεί να προκύψουν ταυτοποιήσεις σεσημασμένων ατόμων, που άφησαν εκεί αποτυπώματα, χωρίς όμως να έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία. Καλούμαστε να ξεδιαλύνουμε ποιοι είναι αυτοί που έδρασαν τη συγκεκριμένη ημέρα», λέει αστυνομική πηγή.

Στο δικηγορικό γραφείο δεν υπήρχαν κάμερες, ενώ από το υλικό που συλλέχθηκε από κάμερες των γύρω καταστημάτων δεν προκύπτει κάποιο ιδιαίτερα αισιόδοξο στοιχείο (αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έρευνα).

Δημοφιλή