Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη του Μητρώου της Ν.Δ.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη του Μητρώου της Ν.Δ.
nea dimokratia

«Η επόμενη μέρα για την πατρίδα θα είναι μια μέρα δύσκολη, με μεγάλες προκλήσεις. Και θα χρειαστούμε πολλούς νέους ανθρώπους για να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε 32 στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου αξιολόγησης στελεχών της ΝΔ.

«Τα κόμματα θεωρούνται από την κοινωνία, κλειστοί μηχανισμοί, στους οποίους για να έχει κάποιος πρόσβαση, πρέπει να έχει κάποιου είδους προσωπική γνωριμία. Ήμουν και είμαι αποφασισμένος αυτό να το αλλάξω. Και, αν δύο λέξεις συμβολίζουν τη φιλοσοφία του Μητρώου, αυτές είναι οι λέξεις ευκαιρίες και αξιολόγηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συζήτηση που είχε με τα συγκεκριμένα στελέχη που προέρχονται από την επιστημονική κοινότητα, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

«Ευκαιρίες να μπορείτε να συνεισφέρετε σε μία μεγάλη, κοινή προσπάθεια, για την ανόρθωση της πατρίδας. Και αξιολόγηση ώστε να μπορούμε εμείς να σας κρίνουμε με αντικειμενικά κριτήρια και να σας αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι ώστε να βρούμε εκείνο το σημείο που να τέμνονται οι δικές σας προσωπικές φιλοδοξίες, οι δεξιότητές σας, οι ικανότητές σας, με τις δικές μας ανάγκες» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε:

«Όσοι περάσατε από αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι θα εκπλαγήκατε ευχάριστα από τον επαγγελματισμό και από την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης. Αυτό είναι κάτι ξένο για τα δεδομένα ενός κόμματος. Θεωρώ όμως, απολύτως απαραίτητο, τα κόμματα να μπορούν να ανανεώνονται και να προσθέτουν στελέχη από την κοινωνία στο ήδη υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό τους».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως σέβεται και τιμά απεριόριστα τα παλιά στελέχη της ΝΔ που έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για την παράταξη και στάθηκαν κοντά της, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές του κόμματος.

«Ταυτόχρονα όμως, αναγνωρίζω απόλυτα την ανάγκη να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους. Και οι νέοι αυτοί οι άνθρωποι, για μένα, πρέπει να έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό. Να έχουν μια ζωή πριν την πολιτική. Μια επαγγελματική διαδρομή η οποία να τους κάνει, με το δικό τους τρόπο, να ξεχωρίζουν, είτε στον επαγγελματικό τους χώρο, είτε στις τοπικές τους κοινωνίες. Και έχοντας διατρέξει τα δικά σας βιογραφικά, θεωρώ ότι όλες και όλοι πληροίτε αυτή τη βασική προϋπόθεση» επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας πως για να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων από τη μια και της κοινωνίας από την άλλη, «πρέπει να μπορέσουμε να εντάξουμε στα κόμματα, ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία».

«Πιστεύω, ότι με την προσπάθεια του μητρώου στελεχών, σπάμε όλες αυτές τις καχυποψίες και όλα αυτά τα ταμπού και τα στερεότυπα τα οποία συνοδεύουν την πολιτική δράση μέχρι σήμερα. Είμαι πολύ περήφανος γι΄ αυτό το οποίο έχουμε πετύχει. Έχουμε, ήδη, περάσει από διαδικασία αξιολόγησης 1.500 στελέχη και το μητρώο δεν σταματάει. Είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία διευρύνεται διαρκώς. Και πρέπει να σας πω ότι και οι ανάγκες μας σε στελεχιακό δυναμικό -είτε μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως να εκτεθούν πολιτικά, είτε μιλάμε για τεχνοκράτες, είτε μιλάμε για πολιτικά στελέχη τα οποία θα βοηθήσουν αυτήν τη συλλογική μας προσπάθεια- δεν έχουν ταβάνι» συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως η αποχή από τα κοινά δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση, άλλοθι για κάποιους, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν έχουν κάτι να συνεισφέρουν.

«Χρειαζόμαστε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση νομιμοποίησης. Χρειαζόμαστε να ξαναβρούμε τον πυρήνα της αίσθησης του τι σημαίνει να συμμετέχει κανείς στα κοινά. Και θεωρώ ότι, με το μητρώο, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοφιλή