Κίνα: Συνεδριάζει το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα. Τι αποφάσεις θα ληφθούν

Κίνα: Συνεδριάζει το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα. Τι αποφάσεις θα ληφθούν
A general view shows delegates attending the opening of the 19th Communist Party Congress at the Great Hall of the People in Beijing on October 18, 2017.The Chinese Communist Party opens its week-long, twice-a-decade congress in the Great Hall of the People. / AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI (Photo credit should read NICOLAS ASFOURI/AFP/Getty Images)
A general view shows delegates attending the opening of the 19th Communist Party Congress at the Great Hall of the People in Beijing on October 18, 2017.The Chinese Communist Party opens its week-long, twice-a-decade congress in the Great Hall of the People. / AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI (Photo credit should read NICOLAS ASFOURI/AFP/Getty Images)
NICOLAS ASFOURI via Getty Images

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος με τη συμμετοχή 2.000 μελών του κόμματος. Το συνέδριο γίνεται κάθε πέντε χρόνια, και σε αυτό αποφασίζονται ποιος θα διοικήσει τη χώρα αλλά και την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με αναλυτές ο Κινέζος πρόεδρος, ο Σι Τζινπίνγκ, θα παραμείνει στο τιμόνι τις διακυβέρνησης, ωστόσο θα υπάρξει ανανέωση του πολίτμπιρο

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα δεν θα κλείσει την πόρτα της στον κόσμο και θα γίνεται όλο και πιο ανοιχτή. Η δήλωση αυτή έγινε στην διάρκεια της ομιλίας του στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο Πεκίνο.

“Μια ανοιχτή προσέγγιση φέρνει πρόοδο, ενώ η αυτό-απομόνωση αφήνει κάποιον πίσω,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Σι.

Ακόμη το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα συγκροτήσει κεντρική ομάδα ηγεσίας για την έννομη άσκηση της διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με δήλωση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην εναρκτήρια ομιλία του, στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο Πεκίνο.

Η κίνηση αυτή, αποσκοπεί στην άσκηση ενοποιημένης ηγεσίας για την αποκατάσταση του νόμου στην Κίνα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρόεδρος.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επεσήμανε την ανάγκη για την διαμόρφωση των επιτοκίων, αλλά και της συναλλαγματικής ισοτιμίας επί τη βάσει της αγοράς, κατά την ομιλία του στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

“Θα αναβαθμίσουμε το πλαίσιο του κανονισμού που διέπεται από τη νομισματική μας πολιτική, αλλά και την μακροοικονομική μας προσέγγιση, ώστε τα επιτόκια, αλλά και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες να διαμορφώνονται επί τη βάσει της αγοράς,” τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης του κανονισμού που διέπει την χρηματοοικονομική αγορά της Κίνας, ώστε “ν΄ αντιμετωπίζονται κίνδυνοι συστημικού χρηματοοικονομικού ρίσκου.”

Για τον εκσυγχρονισμό του χρηματοοικονομικού τομέα ο πρόεδρος Σι έδωσε έμφαση στις προσπάθειες εμβάθυνσης των θεσμικών μεταρρυθμίσεων προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των αναγκών της πραγματικής οικονομίας, αυξημένης συμμετοχής των άμεσων χρηματοδοτήσεων, αλλά και την ανάπτυξης μιας χρηματοοικονομικής αγοράς, πολλαπλών επιπέδων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα επιτύχει μία “σαρωτική νίκη” στην μάχη του κατά της διαφθοράς, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την διαφθορά ως “την μεγαλύτερη απειλή” με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το κόμμα, τονίζοντας ότι η μάχη κατά της διαφθοράς δεν σταματάει ποτέ και παραμένει σοβαρή και πολύπλοκη.

“Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί ως βράχοι στην αποφασιστικότητά μας να οικοδομήσουμε μία ουσιαστική δυναμική νίκης,” κατά της διαφθοράς τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επεσήμανε σήμερα την ανάγκη επέκτασης των μεταρρυθμίσεων στις κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας, προκειμένου αυτές να γίνουν “δυνατότερες, καλύτερες και μεγαλύτερες.”

“Θα μεταρρυθμίσουμε περαιτέρω τις κρατικές επιχειρήσεις με την δημιουργία επιχειρήσεων μεικτού ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενώ θα εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις αυτές στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Σι.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των προσπαθειών για την βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης διαφορετικών τύπων κρατικής περιουσίας, αλλά και του συστήματος διαχείρισης δημόσιου χρήματος, στην Κίνα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή