Πέθανε η ηθοποιός και στιχουργός Βέτα Μπετίνη

Πέθανε η ηθοποιός και στιχουργός Βέτα Μπετίνη
Facebook

Η αγαπημένη ηθοποιός Βέτα Μπετίνη έφυγε από τη ζωή, όπως έκανε γνωστό η κόρη της, Λιάνα-Αζίμα Καραγιαννίδου, με ανακοίνωση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Ηθοποιός, στιχουργός και κειμενογράφος, η Βέτα Μπετίνη έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τις ταινίες της δεκαετίας του '80, αλλά και τη συμμετοχή της σε σειρές στην ιδιωτική τηλεόραση, όπως το δημοφιλές «Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαϊμη» των Ρήγα-Αποστόλου. Η κ. Μπετίνη ασχολούνταν και με τη συγγραφή, ενώ ήταν η στιχουργός αγαπημένων τραγουδιών, όπως του «Μη γυρίσεις», των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, το οποίο είχε γράψει μαζί με τον Τάκη Μπουρμά.

Το 2016, στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς», η ηθοποιός είχε μιλήσει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, όταν είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο: «Σταμάτησα από το θέατρο πριν δέκα χρόνια και έπεσα σε κατάθλιψη. Νόμιζα ότι ήταν κατάθλιψη. Κι εγώ και το παιδί μου νομίζαμε ότι ήταν κατάθλιψη. Ένας υπέροχος γιατρός- νευροχειρούργος- αφού έκανα διάφορες εξετάσεις, είδε ότι έχω ένα “τέρας” στο κεφάλι μου. Εδώ δεν το αναλάμβαναν, γιατί έλεγαν ότι μπορεί να πεθάνω στο χειρουργείο ή στην εντατική. Με έστειλαν στη Γερμανία, σε έναν καταπληκτικό γιατρό, ναναι καλά, και επιστήμονας και άνθρωπος, έκατσα ένα μήνα και μου το αφαίρεσε όλο, έγινα καλά. Είχα τεράστιο όγκο στο κεφάλι, και πάνω στο σημείο που επηρεάζει το συναίσθημα. Αυτός ο σπουδαίος γιατρός, μόλις βγήκα από το χειρουργείο, είπε στον Δημήτρη το γαμπρό μου, “μιλάει, αισθάνεται, νιώθει, περπατάει”, δεν ήξερε ούτε ο γιατρός»!

Η Βέτα Μπετίνη εμφανίστηκε τελευταία φορά στο Σταυρό του Νότου Plus σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που έστησε με την κόρη της και τον ηθοποιό Δημήτρη Χαβρέ. Εκτός από ηθοποιός, στιχουργός και κειμενογράφος η Βέτα Μπετίνη ήταν θεραπεύτρια 2ου βαθμού Ρέικι.