Το παράπονο του Τραμπ για το Ελληνικό. Η χαμένη επένδυση εξαιτίας... Καρατζαφέρη

Το παράπονο του Τραμπ για το Ελληνικό. Η χαμένη επένδυση εξαιτίας... Καρατζαφέρη
U.S. President Donald Trump listens to Greek Prime Minister Alexis Tsipras as they hold a joint news conference in the Rose Garden of the White House in Washington, U.S., October 17, 2017. REUTERS/Joshua Roberts
U.S. President Donald Trump listens to Greek Prime Minister Alexis Tsipras as they hold a joint news conference in the Rose Garden of the White House in Washington, U.S., October 17, 2017. REUTERS/Joshua Roberts
Joshua Roberts / Reuters

Περίμενε ως φαίνεται κάποια χρόνια ο «σατανικός» Ντόναλντ Τραμπ για να βρεθεί τετ ε τετ με έναν Έλληνα πρωθυπουργό και να του εκφράσει το παράπονο του για την επενδυτική ευκαιρία που είχε δει - πολύ πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ - αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κάνει πράξη, αφού έχασε όχι μόνο στη στροφή, αλλά και στην ελληνική γραφειοκρατία...

Με το γνωστό του ύφος, φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει χθες στον Λευκό Οίκο τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας μάλιστα «εξηγήσεις» για το τι πήγε στραβά και δεν ήταν αυτός ο πλειοδότης της επένδυσης.

«Είχα προσπαθήσει να κάνω επενδύσεις στην Ελλάδα, είχα κάνει μια μεγάλη προσφορά που δεν καρποφόρησε» είπε στον πρωθυπουργό, όταν αποχώρησαν οι κάμερες και ξεκίνησε η συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών και συνέχισε θέλοντας να μάθει τι δεν είχε κάνει καλά...

«Εγώ όταν έκανα αυτή την πρόταση δεν κατάφερα να συνεννοηθώ με την ελληνική δημόσια μηχανή και θέλω να μου πεις ποια είναι τα κομμάτια που έχετε αλλάξει» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα για να του απαντήσει εκείνος πως προχωράει η επένδυση του Ελληνικού, πως πλέον έχουν γίνει εκείνες οι αναγκαίες αλλαγές στο πλαίσιο της ίδρυσης των νέων επιχειρήσεων, στα κίνητρα που υπάρχουν πια με τον αναπτυξιακό νόμο, για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και το σταθερό φορολογικό πλαίσιο.

Η συζήτησε γύρισε το χρόνο πίσω στο 2012 οταν - τότε - ο μεγιστάνας επιχειρηματίας ήταν ένας από τους ενδιαφερόμενους για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Η συμμετοχή του ωστόσο ήταν περιπετειώδης!

Όχι μόνο είχε εμφανιστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ενώ οι προσφορές είχαν σχεδόν κλείσει, αλλά ακόμα και τότε - έστω και εκπρόθεσμος - είχε προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα που παρουσίαζε ο φάκελός του, ζητώντας να του δοθεί η δυνατότητα να προσκομίσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά για να περάσει στη δεύτερη φάση, με τις προσπάθειες του να πέφτουν στο κενό.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μάθαινε ότι μία κυρία, η Άννα Ζωηρού, εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ - του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη - στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είχε «παγώσει» τα όνειρα του Αμερικανού μεγιστάνα, ζητώντας να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες λόγω των επικείμενων εκλογών του 2012.

Ήταν η χρονική περίοδος όπου οι εκπρόσωποι του Tramp International ζητούσαν πίστωση χρόνου και υπόσχονταν να βρουν και να φέρουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που έλειπαν από τον φάκελο τους και σύμφωνα με τις πληροφορίες της εποχής, ο Ντόναλντ Τραμπ ονειρευόταν να μεταφέρει στο Ελληνικό την... ελληνική εκδοχή του Λας Βεγκας.

Δημοφιλή