Η δύναμη της αγάπης: Αφροαμερικανός αγκαλιάζει νεοναζί και του ζητά να του πει γιατί τον μισεί

Η δύναμη της αγάπης: Αφροαμερικανός αγκαλιάζει νεοναζί και του ζητά να του πει γιατί τον μισεί
youtube

Η εικόνα του Αφροαμερικανού που αγκαλιάζει τον νεοναζί Richard Spencer έξω από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο Αφροαμερικανός Aaron Alex Courtney μιλώντας στους New York Daily News εξήγησε τη στάση του : «Θα μπορούσα να τον χτυπήσω, θα μπορούσα να τον βλάψω ... αλλά κάτι μέσα μου είπε...Ξέρεις τι; Απλά χρειάζεται αγάπη ».

Ο νεοναζί που φορούσε ένα μπλουζάκι με σβάστικα κατά την είσοδο του στο πανεπιστήμιο στις 19 Οκτωβρίου, περικυκλώθηκε από ένα πλήθος διαδηλωτών που τον αποδοκίμαζαν, τον χτύπησαν και τον έκαψαν πριν ο Ααρών Αλεξ Κοντέρνι το πάρει στην αγκαλιά του.

Ο 31χρονος προπονητής ποδοσφαίρου γυμνασίου στο Gainesville, φώναξε:«γιατί δεν σου αρέσω, σκύλε;» και τύλιξε τα χέρια του γύρω από τον ναζί. Οι εικόνες και το βίντεο δεν άργησαν να γίνουν viral, κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια αγκαλιά μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο. Είναι πραγματικά τόσο απλό», δήλωσε ο Courtney στη New York Daily News. Όταν έγινε το περιστατικό ο Courtney δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Richard Spencer. Του είχαν στείλει μήνυμα ότι εμφανίστηκε στο σχολείο. Είχαν περάσει δύο μήνες από τότε που ο Richard Spencer βοήθησε να οργανωθεί διαδήλωση ακροδεξιών που βάφτηκε με αίμα.

«Έμαθα τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό με ενθάρρυνε ως Αφροαμερικανό να βγω και να διαδηλώσω. Γιατί αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε. Είναι άνθρωποι όπως αυτός που μεγαλώνουν

Ο Courtney, ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση, προετοιμαζόταν να φύγει όταν είδε τον νενοναζί να προκαλεί μια αναταραχή μεταξύ των άλλων διαδηλωτών.

"Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με κάποιον που μισεί τα έντερά μου και ήθελα να μάθω γιατί. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, τον ρώτησα: «Γιατί με μισείς; Είναι το χρώμα του δέρματός μου; Η ιστορία μου; Τα ράστα μου ", δήλωσε στην Daily News.

Ο Spencer δένα απάντησε. Τότε ο Courtney ζήρτησε από τον νεοναζί να τον αγακαλιάσει, και παρά την αρχική αντίσταση τα κατάφερε με την τρίτη προσπάθεια. Το πλήθος γύρω τους αμέσως αντέδρασε και όταν ο Courtney τον ρώτησε ξανά «γιατί με μισείς» ο ναζί απάντησε «δεν ξέρω». «Αυτή νομίζω ήταν η ειλικρινής του απάντηση. Δεν ξέρει πραγματικά». Αφού ο ναζί απομακρύνθηκε από την αστυνομία, έβγαλε μια φωτογραφία με φίλο του Courtney. «Πιστεύω ειλικρινά ότι ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Να βγάλει φωτογραφία με άντρα που μισούσε όταν ξύπνησε το πρωί».

Πηγή: Nydailynews

Δημοφιλή