Με... Κέρβερο Ανέστη, πήρε βαθμό από το «Σαν Σίρο» η ΑΕΚ

Με... Κέρβερο Ανέστη, πήρε βαθμό από το «Σαν Σίρο» η ΑΕΚ
Contra.gr

Η ΑΕΚ... ήρθε για τα καλά. Παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, πήρε παλικαρίσιο βαθμό στο "Σαν Σίρο" κόντρα στην Μίλαν και πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια της. Μοιραίος ο Μάνταλος που σπατάλησε μοναδικές ευκαιρίες, άτρωτος ο Ανέστης που κατέγραψε σπουδαίες αποκρούσεις.

Μέχρι το 29ο λεπτό το παιχνίδι ήταν... σούπα. Ξαφνικά λες και γύρισαν το διακόπτη, Μίλαν και ΑΕΚ ανέβασαν στροφές και έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ο ανίκητος Ανέστης, ο... αργός Μάνταλος και οι φλύαροι επιθετικοί των "Ροσονέρι" είχαν ως αποτέλεσμα αυτό το 0-0.

Στο 29' η Μίλαν απείλησε για πρώτη φορά με τον Κουτρόνε, αλλά ο Έλληνα γκολκίπερ είπε "όχι". Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Σιμόες τρύπησε στην περιοχή και έκανε πλασέ από πλάγια θέση. Ο Ντοναρούμα τη βρήκε με το πόδι και η μπάλα αργά και βασανιστικά έκανε... βόλτες πάνω στη γραμμή!

Η Ένωση είχε δυο ακόμα ευκαιρίες για ένα γκολ στο πρώτο μέρος, όπου ήταν σαφώς καλύτερη. Ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε πάρε-βάλε γκολ στον Μάνταλο, όμως αυτός καθυστέρησε και του πήραν τη μπουκιά από το στόμα. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Γιόχανσον να απειλήσει τον Ντοναρούμα που έβγαλε σε κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την Μίλαν να χάνει σπουδαία διπλή ευκαιρία με τους Σίλβα, Μποναβεντούρα.

ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ... ΓΙΟΜΑ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ... υποχώρησε γρήγορα. Η Μίλαν πήρε τα ηνία και έχασε πολλές ευκαιρίες για ένα γκολ. Ο Ανέστης, ωστόσο, ήταν... Κέρβερος και με μεγάλες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν.

Και πάλι όμως η ΑΕΚ άγγιξε το διπλό στη μοναδική της φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το γνωστό του... φάουλ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Ντοναρούμα τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να παίρνει σημαντικό βαθμό ενόψει της συνέχειας. Από τους παίκτες που ξεχώρισαν, Ανέστης και Τζανετόπουλος πραγματοποίησαν... μυθικές εμφανίσεις. Ο δεύτερος έδειξε πως αποτελεί κεφάλαιο για την ΑΕΚ, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΜΙΛΑΝ (Μοντέλα): Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ροντρίγκεθ, Σούσο (Μπορίνι 83'), Τσαλχάνογλου, Καλάμπρια, Λοκατέλι, Μποναβεντούρα (Κεσί 73'), Σίλβα (Κάλινιτς 62'), Κουτρόνε.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Λόπες, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (Γαλανόπουλος 93'), Χριστοδουλόπουλος (Αραούχο 64'), Λιβάγια (Μπακασέτας 76').

Σκόρερ: --

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή