Τσίπρας: «Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης»

Τσίπρας:«Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης»
eurokinissi

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση που αφορά το μέλλον τους και την επόμενη μέρα της τελικής συγκρότησης και λειτουργίας της ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. «Πιστεύω ότι από το Γκέτεμποργκ και μετά, που έχουμε ορίσει τις θεματικές συζητήσεις, και κυρίως μετά και τη συγκρότηση της γερμανικής κυβέρνησης – φαντάζομαι στις αρχές του νέου έτους – αυτή η συζήτηση θα πάρει τη συγκεκριμένη μορφή και την αποκρυστάλλωση σε ό,τι αφορά επιμέρους τομές και αλλαγές», συμπληρώνει.

Συμφωνία για σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας

«Πολύ σημαντική» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη στήριξη που παρείχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συμφωνία για σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας, συμφωνώντας να υπάρξει χρηματοδότηση από το "πακέτο Γιούνκερ", στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Η στήριξη της συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, για τη σιδηροδρομική διασύνδεση "Sea To Sea" είναι πολύ σημαντική», έγραψε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Τουίτερ.

Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε απόφασεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ, και επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.

Σχετικά με το Brexit, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Όπως πρόσθεσε, «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική», «μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή