Μήτρογλου: «Δεν με γνωρίζουν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, αλλά δεν με ενοχλεί»

Μήτρογλου: «Δεν με γνωρίζουν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, αλλά δεν με ενοχλεί»
eurokinissi

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν νιώθει σταρ. Ο 29χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός της Μαρσέιγ ξεκαθάρισε μέσα από τη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στη "La Provence" ότι δεν τον ενοχλεί το γεγονός ότι δεν τον γνωρίζουν οι οπαδοί της ομάδας της Μασσαλίας, ενώ εξήγησε γιατί το παρατσούκλι "πιστολέρο" δεν του αρέσει αποδίδοντας την αλλαγή της άποψής του στα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στην υφήλιο.

Για το ντεμπούτο στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Μαρσέιγ απέναντι στη Στρασμπούρ: "Απογοητευτήκαμε λίγο στο τέλος του ματς, λόγω του αποτελέσματος (3-3). Ήταν ένα καλό ματς, πέτυχα το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα της Μαρσέιγ. Στα επόμενα ματς, τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να βρω τη χημεία μου, με τους νέους μου συμπαίκτες. Συνεχίζω να έχω θετική σκέψη".

Για τη συνεργασία του με τους συμπαίκτες του: "Εκεί (στο ματς με τη Στρασπούρ) ήταν ενδιαφέρουσα . Η ομάδα έχει πολλή ποιότητα, παίξαμε απλά και κάναμε πολλούς συνδυασμούς. Συνεργάζομαι καλά με όλον τον κόσμο, είμαι ακόμη νέος στην ομάδα".

Για τον τραυματισμό του: "Επρόκειτο για ένα μυικό πρόβλημα. Δούλεψα για να επιστρέψω στο 100%. Σήμερα είμαι και όλα είναι σε τάξη. Μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, πρέπει να παίξεις πολλά ματς για να αισθανθείς καλά. Αισθάνομαι πολύ καλά τώρα. Δεν μπορούσα να παίξω, οπότε ήταν μια δύσκολη περίοδος.

Ήθελα να παίξω, να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, αλλά ήταν αδύνατον. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα, αλλά επίσης και τους γιατρούς, οι οποίοι με βοήθησαν πολύ για να επιστρέψω το ταχύτερο δυνατό στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν αμφέβαλα για τον εαυτό μου στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μένω πάντα δυνατός".

Για το εάν τα παιχνίδια με την Ελλάδα του έκαναν καλό: "Ναι, με βοήθησαν. Ο πρώτος μου στόχος ήταν να είμαι καλά για τη Μαρσέιγ. Όλα εξελίχθησαν γρήγορα. Πέτυχα να είμαι κομβικός για τη χώρα μου με τα γκολ απέναντι σε Κύπρο και Γιβραλτάρ. Ήταν σημαντική στιγμή για εμένα".

Για τα ματς με τη Κροατία: "Η Κροατία είναι δύσκολη αντίπαλος. Αλλά, όλες οι ομάδες που ήταν στο γκρουπ των δυνατών, ήταν δύσκολες. Μας έτυχε η Κροατία..."

Για το γεγονός ότι μεγάλωσε στη Γερμανία, αλλά παίζει με την Ελλάδα: "Πάντα ήμουν Έλληνας. Οι γονείς μου είναι Έλληνες, το αίμα μου είναι ελληνικό. Στη Γερμανία μιλούσαμε ελληνικά στο σπίτι. Είμαι 100% Έλληνας".

Για το εάν νιώθει σταρ: "Πολλοί σταρς έχουν περάσει από τη Μαρσέιγ ή από το γαλλικό πρωτάθλημα. Ο στόχος μου, ωστόσο, είναι να δείξω ότι μπορώ να ανήκω στους μεγάλους παίκτες αυτής της ομάδας. Δεν έχει σημασία από ποια ομάδα προέρχεσαι ή σε ποια ομάδα πηγαίνεις, πάντα ξεκινάς από το μηδέν. Δεν με ενοχλεί ότι ο κόσμος δεν με γνωρίζει, είναι φυσιολογικό. Δεν είμαι παρά ένας φυσιολογικός, ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου παγκόσμιο σταρ. Το πορτογαλικό πρωτάθλημα δεν ακολουθεί το επίπεδο των τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών. Είναι πιο δύσκολο να τους κάνεις να μιλούν για σένα όταν παίζεις στην Πορτογαλία.

Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα μου, να κερδίσει τίτλους και να βάλω γκολ. Αυτοί είναι οι στόχοι μου και τίποτα άλλο. Όσον αφορά στα γκολ, δεν έχω κάποιον ειδικό στόχο. Δεν έχω κάποιον αριθμό να σας δώσω. Ο στόχος μου είναι να πετύχω να σκοράρω σε κάθε ματς για να βοηθήσω την ομάδα να μεγαλώσει".

Γιατί είπε το "ναι" στην πρόταση της Μαρσέιγ: "H Μαρσέιγ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να με αποκτήσει. Είναι πολύ γνωστή ομάδα. Την γνώριζα πριν έρθω, είναι μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Είχα μια επιθυμία, να έρθω εδώ (στη Μασσαλία). Δεν έπαιζα στον Ολυμπιακό όταν αγωνίστηκε κόντρα στη Μαρσέιγ, αλλά θυμάμαι καλά αυτό το ματς".

Για τις προσδοκίες των οπαδών της Μαρσέιγ: "Δεν ξέρω τι όνομα επιθετικού υποσχέθηκαν στους οπαδούς. (Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στο πρόσωπό του βλέπουν κάποιον σαν τον Ζιρού). Δεν βλέπω τα πράγματα υπό αυτήν την οπτική γωνία. Η Μαρσέιγ είναι μεγάλη ομάδα, το ότι ψάχνει μεγάλους επιθετικούς μου φαίνεται φυσιολογικό. Είμαι υπερήφανος που με επέλεξαν. Δεν ξέρω για τον Ζιρού. Είναι ένας μεγάλος παίκτης που παίζει σε μια μεγάλη ομάδα. Από επιθετικούς μου αρέσει πολύ ο Λουίς Σουάρες. Όταν ήμουν μικρός, μου άρεσε επίσης ο Ζιντάν".

Για τη γνώμη του για το γαλλικό πρωτάθλημα: "Είναι πολύ καλό πρωτάθλημα και ανώτερο των πρώτων κατηγοριών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας".

Για το αν του προκαλεί πίεση το στάτους της πιο ακριβής μεταγραφής της γαλλικής ομάδας: "Αυτό συμβαίνει παντού, στον Ολυμπιακό και στην Μπενφίκα. Αυτό το θέμα δεν με ενδιαφέρει. Μένω συγκεντρωμένος στη δουλειά που έχω να κάνω και στην ομάδα. Με την πίεση γίνεσαι καλύτερος".

Για τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην καριέρα του: "Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω τι να πω. Όταν πήγα στο Λονδίνο είχα έναν μικρό τραυματισμό. Μετά φαινόταν άσχημος. Έμεινα τρεις μήνες εκτός και ήταν πραγματικά δύσκολο. Αλλά είμαι δυνατός ψυχολογικά και κατάφερα να ξεπεράσω το εμπόδιο και να επιστρέψω στο 100%. Μεγάλωσα με αυτόν τον τρόπο, ποτέ δεν σου δίνεται τίποτα στη ζωή. Οι γονείς μου πάντα κάνανε τα πάντα για τον αδερφό μου και μένα. Ο στόχος μου ήταν να μπορώ να τους βοηθήσω, να δουλέψω πιο σκληρά και να το καταφέρω. Τα κατάφερα, ναι".

Για το "πιστολέρο": "Έτσι είναι. Αλλά είναι κάτι που το έχω σταματήσει, δεν το κάνω πλέον. Με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, το να πυροβολείς δεν είναι καλό. Όταν είσαι μικρός έχει πλάκα. Πλέον δεν έχει όμως".

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή