ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί πρώην βουλευτές να αποσύρουν αγωγές που ζητούν αναδρομικά

ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί πρώην βουλευτές να αποσύρουν αγωγές που ζητούν αναδρομικά
Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Pacific Press via Getty Images

Οι πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούνται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρουν τις αγωγές με τις οποίες ζητούν αναδρομικά αποζημιώσεις από το δημόσιο, διαφορετικά «θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος», σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κόμμα της ΝΔ επιρρίπτει ευθύνες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην ανακοίνωση αναφέρει ότι οι προσφυγές έγιναν βάσει του νόμου 4387/206, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, διαμηνύει όμως ότι παρόλο που η διεκδίκηση αναδρομικών είναι νόμιμη, δεν είναι ηθική και ως εκ τούτου οι πρώην βουλευτές που θα επιμείνουν, θα διαγραφούν.

«Βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του Κράτους από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την “ανάγκη” εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος».

Πηγή: News247

Δημοφιλή