Το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την γ΄ αξιολόγηση

Το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την γ΄ αξιολόγηση
(Photo by Panayotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
(Photo by Panayotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

Ξεκινούν τη Δευτέρα (22/10) οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση. Πρόκειται για την πρώτη φάση των συζητήσεων οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και το τέλος της εβδομάδος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στην αυριανές δύο διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στο επίκεντρο θα βρεθούν δημοσιονομικά θέματα.

Στις 15.00 θα γίνει η πρώτη συνάντηση για την πορεία του προϋπολογισμού του 2017 αλλά και τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2018 στην κατεύθυνση του να διαπιστωθεί κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί και το υπέρ-πλεόνασμα του 2017 και οι δυνατότητες για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος.

Αργότερα στις 17:30 θα γίνει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών για πιο εξειδικευμένα θέματα όπως η πορεία όλων των κατηγοριών των δαπανών, η πορεία των εσόδων και η υστέρηση ύψους 2,4 δις ευρώ που καταγράφεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Θα εξεταστεί επίσης και η οικονομική πορεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Απών κατά την πρώτη ημέρα των συναντήσεων θα είναι ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος θα είναι στα Γιάννενα για να μιλήσει στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Ανάπτυξη στην Ήπειρο, που διοργανώνουν η Περιφέρεια.

Δημοφιλή