Το «Βlue Planet II» του ΒΒC ξεκινά και υπόσχεται να μας χαρίσει μοναδικές εικόνες από τον θαλάσσιο κόσμο

Το «Βlue Planet II» του ΒΒC ξεκινά και υπόσχεται να μας χαρίσει μοναδικές εικόνες από τον θαλάσσιο κόσμο
blue planet/bbc

Το ζευγάρωμα δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Στις δυσκολίες που συναντάμε βέβαια υπάρχει πάντα διαβάθμιση. Και για κάποιους τα προβλήματα είναι περισσότερα και μεγαλύτερα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα ασιατικά ψάρια Sheephead Wrasse. Εκτός του ότι έχουν ένα κάπως άσχημο βολβώδες εξόγκωμα στο κεφάλι, που δεν τα κάνει διόλου ελκυστικά, υπάρχει και ένα πρόσθετο πρόβλημα: η ξαφνική αλλαγή φύλου. Την εκπληκτική αυτή ιδιότητα έχουν τα θηλυκά ψάρια του συγκεκριμένου είδους και φυσικά τα προβλήματα που προκαλεί στα αρσενικά αυτή η αλλαγή είναι αρκετά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η αλλαγή αυτή στα θηλυκά σχετίζεται με τη δυνατότητα να μεταφέρει περισσότερα γονίδια ως αρσενικό, ωστόσο δεν έχει απαντηθεί γιατί αυτή η αλλαγή φύλου δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα θηλυκά του συγκεκριμένου είδους.

Αν και η ιδιαιτερότητα τους αυτή ήταν γνωστή, τώρα για πρώτη φορά θα έχουμε και τη δυνατότητα να δούμε αυτή την μετάλλαξη στις οθόνες μας μέσω του BBC και της πολλά υποσχόμενης σειράς ντοκιμαντέρ «Blue Planet II» που προετοιμάζεται επί τέσσερα χρόνια και ξεκινά την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Αφηγητής είναι ο σερ David Attenborough και έχει ήδη δηλώσει εντυπωσιασμένος από τις εικόνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί (όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο trailer που ακολουθεί και σε βίντεο που έχουν επιλεκτικά αναρτηθεί στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook)

Πηγή: Telegraph