Τσίπρας: Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία

Τσίπρας: Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία
Eurokinissi

«Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών. Είμαστε εδώ για να να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 5ο περιφερειακό συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στα Ιωάννινα, εκφράζοντας παράλληλα τη βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε σε μερίδα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news). Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους.» .

«Υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά. Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών. Η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου.» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr .

«Είναι ενδεικτικό το ενδιαφέρον της Ηπείρου στον τομέα της αγροδιατροφής, καθώς αποτυπώνεται και στις υποβολές στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Το 55% των αιτήσεων της Περιφέρειας αφορούν στην αγροδιατροφή. Συνολικά υπεβλήθησαν 17 προτάσεις με προϋπολογισμό 34,1 εκατ. ευρώ.Δίνουμε έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι. Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες καθώς θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση.».

«Το σχέδιο μας για τη βιομηχανία στηρίζεται στο τρίπτυχο «ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας – εξωστρέφεια – περιβαλλοντική βιωσιμότητα». Το 2016 αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα. Εντός της περιόδου 2020-2023 προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Ιωάννινα - Άρτα - Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα. Στο πλαίσιο της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού προωθούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο μήκος του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα.Προχωράει η μελέτη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαύροματι, ύψους 2,5 εκατ. Ένα έργο - πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής».

«Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, υψηλής εθνικής σημασίας, ο οδικός άξονας Γιάννενα – Κακαβιά, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Συμμετέχουμε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού, αναγνωρίζοντας τον εμβληματικό του χαρακτήρα.».

«Και πάλι, όταν βγούμε από τα μνημόνια, το καλοκαίρι του 2017, αλλά στο τέλος της κυβερνητικής μας θητείας, τον Σεπτέμβρη του 2019, με παρρησία θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό για να τον καλέσουμε να επιλέξει και να κρίνει πού ήταν η χώρα όταν εμείς αναλάβαμε και πού θα πάει την επόμενη ημέρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα».

Δημοφιλή