Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Εντός του Νοεμβρίου θα κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Εντός του Νοεμβρίου θα κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα
SOOC

«Πήγε εξαιρετικά, επιβεβαιώθηκε και επιβραβεύθηκε η προσπάθεια του υπουργείου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας», επεσήμανε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από τη συνάντηση της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο παράγοντα, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με το υπουργείο.

Σχετικά με την αξιολόγηση, ανέφερε πως «από τα υπουργεία τα ποσοστά της αξιολόγησης είναι ικανοποιητικά», διευκρινίζοντας ότι όσοι προϊστάμενοι δεν συμμετάσχουν στη διαδικασία δεν θα μπουν στις επόμενες κρίσεις. Τόνισε, παράλληλα, ότι εντός του επόμενου δεκαήμερου θα έχουν εκδοθεί σε ΦΕΚ τα Προεδρικά Διατάγματα με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, ενώ αύριο αναμένεται να υπάρξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαδικασία της κινητικότητας. Σημειώνεται ότι, 7- 8 υπουργεία έχουν υποβάλει αιτήματα για κάλυψη περίπου 1.000 θέσεων μέσω της κινητικότητας.

Όσον αφορά στους μόνιμους γενικούς γραμματείς πενταετούς θητείας στα υπουργεία, οι θέσεις αυτές θα προκηρυχθούν τον Νοέμβριο. Η προκήρυξη θα είναι ανοικτή και μετά από την υποβολή των βιογραφικών θα υπάρξει και διαδικασία προφορικών συνεντεύξεων των ενδιαφερομένων.

Δημοφιλή