Πέθανε βρέφος 11 μηνών με ιλαρά. Δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί

Πέθανε βρέφος 11 μηνών με ιλαρά. Δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί
Getty Images

Βρέφος 11 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική παρουσιάζοντας εικόνα σηψαιμίας ενώ όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ το μωρό είχε προσβληθεί από ιλαρά, σύμφωνα με την σχετική εργαστηριακή επιβεβαίωση. Όπως διαπιστώθηκε το βρέφος παρουσίαζε υποκείμενη δυστροφία.

Το βρέφος δεν είχε κάνει το εμβόλιο ΜMR καθώς ήταν μόλις 11 μηνών ενώ το εμβόλιο γίνεται συνήθως μετά τον 15ο μήνα ζωής του παιδιού.

Σημειώνεται πως μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 26/11 έχουν καταγραφεί, σύμφωνα πάντα με το ΚΕΕΛΠΝΟ 326 κορούσματα ιλαράς με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα και στη μεγαλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά-όπως και το μωρό που επεβίωσε- και άτομα από τον γενικό πληθυσμό ηλικιών κυρίως 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ αυτών και επαγγελματίες υγείας που δεν είχαν εμβολιστεί ή είχαν εμβολιαστεί ατελώς.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ «...δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκταση του και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».

Δημοφιλή