Παράταση ως τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Παράταση ως τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Eurokinissi

Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου παρατείνεται η έκδοσή του για όσους επιλέξουν την οδό της κατάθεσης φακέλου με τα δικαιολογητικά τους και την αποστολή της κάρτας στο σπίτι τους.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, η αποστολή της ηλεκτρονικής κάρτας θα γίνεται στη διεύθυνση που δηλώνεται μέσα σε τρεις μέρες.

Εξήγησε επίσης ότι, μέχρι τις 5 και 10 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, θα ισχύει η ήδη εκδοθείσα κάρτα του Οκτωβρίου. Μετά από την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής όμως, δεν θα ισχύει.

Όπως είπε ο υφυπουργός, απομένει η έκδοση περίπου 100.000 ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Από τη διαδικασία εξαιρούνται τα ΑμΕΑ, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι ηλικιωμένοι, οι πολύτεκνοι, οι φαντάροι και όλοι όσοι εκδίδουν μειωμένο εισιτήριο. Οι παραπάνω κατηγορίες, όπως και εκείνοι που διαθέτουν ετήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών, θα ειδοποιηθούν για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή την αντικατάστασή του, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των υπόλοιπων καρτών. Μέχρι τότε θα υπάρχει μπάρα στις εισόδους και τις εξόδους που θα είναι ανοιχτή ειδικά για τη διέλευσή τους.

Αναφορικά με τη διάθεση των προσωπικών στοιχείων των πολιτών για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο Ν.Μαυραγάνης εξήγησε ότι υπάρχει η επιλογή έκδοσης μη προσωποιημένου, ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις ενέχεται ο κίνδυνος απώλειας των φορτωμένων χρημάτων, σε περίπτωση απώλειας της κάρτας.

Για τις μηνιαίες κάρτες τέλος, εξήγησε ότι τυχόν χρηματικό υπόλοιπο από προηγούμενη κάρτα, θα φορτώνεται αυτόματα στην καινούρια. Η μηνιαία κάρτα θα ισχύει για ένα μήνα μετά την έκδοσή της και όχι μέχρι την ημερολογιακή λήξη του μήνα, όπως ισχύει τώρα.

Δημοφιλή