Βοήθησε τον πλησίον σου: Μια ομάδα εθελοντών συλλέγει κουβέρτες για τους άστεγους της Αθήνας

Βοήθησε τον πλησίον σου: Μια ομάδα εθελοντών συλλέγει κουβέρτες για τους άστεγους της Αθήνας
amna

Ένας ευαισθητοποιημένος διακοσμητής από το Περού που ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1993 αποφάσισε να βοηθήσει τον πλησίον του.

Εδώ και 4,5 χρόνια μαζί με άλλους φίλους και υποστηρικτές σύστησε μια ομάδα εθελοντών το «Βοήθησε τον πλησίον σου». Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φελίπε Χουαρέζ Ρέγιες «ξεκινήσαμε στον Πειραιά προσφέροντας κάποια σάντουιτς κι έχοντας μια κατσαρόλα μοιράζαμε 20-30 μερίδες φαγητό στους ανθρώπους που ζούνε στον δρόμο. Και μετά σιγά σιγά ήρθαμε στον χώρο της Στέγης του Συν Αθηνά στη Βαρβάκειο Αγορά και κάθε Παρασκευή ενώνουμε τις δυνάμεις μας, γεμίζουμε τις κατσαρόλες της αγάπης με τα τρόφιμα που προσφέρει ο κόσμος και χαρίζουμε ένα πιάτο φαγητό στους άστεγους της Αθήνας. Καταφέρνουμε να δίνουμε γύρω στις 150 με 200 μερίδες φαγητό».

Έτσι και σήμερα, 27 Οκτωβρίου παραμονή της εθνικής επετείου, το ραντεβού του με τους ανθρώπους που ζούνε στο δρόμο προκειμένου να απαλύνει τον πόνο τους.

«Ετοιμάζουμε το τραπέζι μας για τους άστεγους της Αθήνας, ενώ παράλληλα θα προσφέρουμε μια κουβέρτα, καθώς ο καιρός θα αρχίζει να χαλάει και ήδη αρχίζει τα βράδια και κάνει κρύο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συλλέγουμε κουβέρτες για εκείνους που δεν έχουν την πολυτέλεια της ζεστασιάς. Δυστυχώς πέρυσι τον χειμώνα είχαμε δύο κρούσματα θανάτου λόγω της παγωνιάς και ελπίζουμε πως φέτος θα μπορέσουμε με την βοήθεια όλων να το αποτρέψουμε. Μια κουβέρτα μπορεί να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό μας» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγιες και προσκαλεί όλους τους κατοίκους της Αθήνας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους. «Συλλέγουμε κουβέρτες για τους άστεγους της πόλης μας από την Παρασκευή 27 Οκτωρίου και κάθε εβδομάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου στη Στέγη του Συν Αθηνά, στην οδό Αθηνάς 55 Αθήνα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η συλλογή θα είναι μόνο για κουβέρτες σε καλή κατάσταση και καθαρές, αλλά καλύτερα ο κόσμος να μη φέρνει παπλώματα λόγο του όγκου» διευκρινίζει ο κ. Ρέγιες και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι το «Βοήθα τον πλησίον σου» δεν είναι ΜΚΟ αλλά «αντίθετα είμαστε μια ομάδα από άτομα με βάση την Αθήνα με ένα κοινό στόχο. Να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο βοηθώντας άπορους ανθρώπους. Γιατί πιστεύουμε στους ανθρώπους και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση των ανθρώπινων αξιών». Όπως δηλώνει πάντως ο κ. Ρέγιες ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και ήδη προφέρει ό,τι μπορεί από τρόφιμα μέχρι και έπιπλα. «Με αυτήν τη βοήθεια μπορούμε και δίνουμε και σε 65 με 70 οικογένειες μια σακούλα με τρόφιμα. Ελπίζουμε να γίνουμε περισσότεροι εθελοντές που θέλουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)