Fithabits: Η υπηρεσία που φιλοδοξεί να κάνει τη γυμναστική, καθημερινή σας συνήθεια

Fithabits: Η υπηρεσία που φιλοδοξεί να κάνει τη γυμναστική, καθημερινή σας συνήθεια
Young people exercising in a gym on treadmill. Focus is on foreground.
BraunS via Getty Images
Young people exercising in a gym on treadmill. Focus is on foreground.

Η γυμναστική ξεκινά πάντοτε με τις καλύτερες διαθέσεις, αλλά μερικές μέρες αργότερα καταλήγει να μεταφράζεται σε βασανιστήριο που οδηγεί στην παραίτηση. Είναι ένας φαύλος κύκλος που έχουμε βιώσει οι περισσότεροι από εμάς και κάθε φορά μας αφήνει να απορούμε πώς για κάποιους ανθρώπους η γυμναστική μπορεί να γίνει συνήθεια. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει η νέα συνδρομητική υπηρεσία Fithabits και να κάνει τη γυμναστική, συνήθεια! Η HuffPost Greece, συνάντησε έναν από τους ιδρυτές του Fithabits, Μιχάλη Δελλή, ο οποίος μας μίλησε για το πόσες μέρες χρειάζεται η γυμναστική να γίνει συνήθεια, αν υπάρχουν τάσεις στη γυμναστική, αλλά και γιατί να γραφτεί κανείς στο Fithabits.

Τι είναι το Fithabits;

Τo fithabits είναι η νέα συνδρομητική υπηρεσία που σου επιτρέπει να αγοράσεις πακέτα συνεδριών τις οποιες μπορεις να εξαργυρωσεις σε γυμναστήρια, studios γυμναστικης, αθλητικά κέντρα και όχι μόνο! Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά προγράμματα εκγύμνασης σε διαφορετικούς χώρους παροχής τέτοιων υπηρεσιών, τόσο στην γειτονιά σου, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος καλύπτεται από το δίκτυό μας, και όλα αυτά χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο εργαλείο που έχουμε ως στόχο να γίνει ο fitness lifestyle coach σου! Είμαστε μία εταιρεία αφοσιωμένη σε ένα μοναδικό στόχο. Να εμπνεύσουμε τους πάντες να γίνουν ενεργοί και να αγαπήσουν το fitness.

Πώς ξεκίνησε και από ποιους;

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν μετά από την ενασχόλησή μου με τον κλάδο του fitness, παρατήρησα ότι ο κόσμος ζητάει καθημερινά τη διαφορετικότητα, αλλά και την άμεση πρόσβαση σε αυτή. Σε συνέχεια αυτού, παρατήρησα πως μεγάλη μερίδα τουριστών, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ήθελαν να παραμείνουν ενεργοί, αλλά αυτό ήταν σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθεί, από τη στιγμή που για να κλείσουν ένα χώρο και να παρακολουθήσουν ένα μάθημα, έπρεπε να αναλωθούν σε αρκετό ψάξιμο σε μηχανές αναζήτησης, σε αρκετά τηλεφωνήματα για επικοινωνία και λεπτομέρειες, και όλα αυτά, με αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα. Όλα τα παραπάνω δε θα έπρεπε να ήταν τόσο δύσκολα στο να γίνουν πραγματικότητα, και αυτό ακριβώς, από εκείνη τη στιγμή, αποτέλεσε τον λόγο για να βρω έναν τρόπο να το αλλάξω. Κάτω από αυτόν τον στόχο, δημιουργήθηκε η βασική ομάδα του fithabits, η οποία πλέον αποτελείται από δέκα άτομα, τα οποία απασχολούνται ενεργά στον χώρο του fitness, αλλά και σε άλλους τομείς, από τραγουδιστές και μουσικούς έως trainers, συμβούλους οικονομικών επενδύσεων και marketing strategy instractors.

Όλοι εμείς δουλεύουμε σκληρά, καταβάλλουμε κόπο και είμαστε καθημερινά αφοσιωμένοι ώστε το όραμα του Fithabits να πραγματοποιηθεί και με το παραπάνω.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό που σήμερα, ξεκινάει σαν ένα studio pass, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βρεις και να κλείσεις τη θέση σου σε κάποια δραστηριότητα, έχουμε ως στόχο να καταλήξει σε ένα lifestyle pass.

Γιατί να γραφτεί κάποιος στο Fithabits;

Η Fithabits, σαν εταιρεία απευθύνεται σε όλους εκείνους του fitness enthusiasts που αναζητούν την διαφορετικότητα και επιθυμούν να γνωρίσουν πρακτικά πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη γυμναστικής και άθλησης.

Ενδεικτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το μέλος μας θα έχει τη δυνατότητα, αγοράζοντας ένα συνδρομητικό μας πακέτο, να παρακολουθεί από hot yoga και spinning classes, μαθήματα χορού και πιλάτες έως συνεδρίες crossfit, πολεμικών τεχνών, τοξοβολίας και ιστιοπλοΐας. Προσανατολιζόμαστε να φέρουμε κοντά όλους αυτούς που θέλουν να αγαπήσουν το fitness, να βρουν δραστηριότητες γύρω από αυτό, να γίνουν πιο υγιείς και χαρούμενοι. Και όλα αυτά, μπαίνοντας και συμμετέχοντας σε μια κοινότητα, που θα κάνει τον καθένα ατομικά να νιώσει πολύτιμο μέρος αυτής.

Πιστεύετε ότι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να βάζουν περισσότερο τη γυμναστική στη ζωή τους;

Από την πολυετή μας εμπειρία στον χώρο του fitness και τις σχετικές έρευνες που έχουμε πραγματοποιήσει, διαπιστώσαμε σύντομα ότι παρά την οικονομική κρίση που δυσκολεύει την χώρα μας, οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν στραφεί δυναμικά στον χώρο του fitness, ασχολούμενοι τακτικά με την γυμναστική, αλλά και προσέχοντας την διατροφή τους και υιοθετώντας έναν καθόλα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Παρατηρήσαμε ότι ο κόσμος ξεκίνησε δειλά δειλά να γυμνάζεται ολοένα και περισσότερο-τρέχοντας στις πόλεις αρχικά- και πλέον αναζητά συνεδρίες γυμναστικής υπό την καθοδήγηση έμπειρων instractors που οργανώνουν, κατευθύνουν και παρακολουθούν την ευχάριστη πορεία προς την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και σωματικής υγείας τους.

Συχνά ακούμε ότι γίνονται της μόδας διάφορα ήδη γυμναστικής όπως το crossfit. Είναι μόδα τελικά και περνάει ή ήρθε για να μείνει;

Είναι μόδα γενικά να είσαι υγιής; Όπως και το crossfit, έτσι και πολλά άλλη στιλ άθλησης και εκγύμνασης βοηθούν τον αθλούμενο να παραμείνει υγιής, να περάσει καλά, να αποκτήσει ευεξία και καλή ψυχολογία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τους fitness στόχους του.

Προερχόμενος από την κοινότητα του crossfit κ έχοντας ζήσει την εμπειρία αυτού του κλάδου ήδη από τα πρώτα του βήματα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται απλά για μια μόδα άλλα ένα προπονητικό πρόγραμμα το οποίο αν γίνει σωστά και υπό την σωστή καθοδήγηση ενός προπονητή μπορεί να επιφέρει πολύ καλά σωματικά αλλά και ψυχολογικά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να προσέξει κανείς όταν αποφασίσει να ξεκινήσει γυμναστική;

Καταρχήν, καλό θα ήταν να ξεκινήσει κανείς με έναν γενικό ιατρικό έλεγχο, ώστε να γνωρίζει αν υπάρχει καποιο ζήτημα που χρήζει ειδικής προστασίας και παρακολούθησης κατά την διάρκεια της άθλησης, για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί ή άλλα παρόμοια θέματα. Στη συνέχεια, εφόσον έχει επιλέξει το στυλ γυμναστικής που του ταιριάζει, θα πρέπει να απευθυνθεί σε ένα διαπιστευμένο και καλά οργανωμένο στούντιο ή γυμναστήριο και να ενημερωθεί για τα αντίστοιχα προγράμματα. Είναι πολύ βασικό να γίνει σωστή έρευνα και ο χώρος που θα επιλέξει να του προσφέρει όλα όσα υπόσχεται, αλλά το πιο κύριο και βασικό να υπάρχει η απαραίτητη καθοδήγηση και παρακολούθηση, ώστε να αποφευχθούν λάθη τα οποία θα οδηγήσουν σε ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Το πιο συχνό πρόβλημα όταν κάποιος ξεκινά να γυμνάζεται είναι ότι μετά από ένα μήνα τα παρατάει. Πώς βοηθάει σε αυτό το Fithabits;

Ο κόσμος αποζητά την διαφορετικότητα- αυτό είναι δεδομένο. Με αυτόν τον γνώμονα, η πλατφόρμα μας για αρχή, και στην συνέχεια το application μας, έχει ως στόχο να βοηθήσει το αθλούμενο κοινό να βρει και να δοκιμάσει καινούριες δραστηριότητες, πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους εμπειρίες,και μέσω αυτής της διαδικασίας, να καταλήξει σε εκείνη που του ταιριάζει και τον καλύπτει ιδανικά.

Είναι εύκολο να γίνει η γυμναστική συνήθεια;

Αρκεί κανείς να το θελήσει πραγματικά και να το βάλει στόχο. Γενικά, όλοι ξέρουμε ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο και οι περισσότερες επιδιώξεις μας απαιτούν αφοσίωση και κόπο προσωπικό είτε πνευματικά , σωματικά είτε ψυχολογικά και ενίοτε και τα τρία αυτά συνδυαστικά. Το σίγουρο είναι ότι, αν κανείς επιμείνει και υπομείνει τόσο ώστε να γευτεί και να αρχίσει να απολαμβάνει ο ίδιος τα ευεργετικά αποτελέσματα που διαπιστωμένα έχει η υιοθέτηση του fitness lifestyle στο μυαλό, το σώμα και την ψυχολογία του, δεν θα θελήσει να εγκαταλείψει ποτέ την προσπάθεια. Άλλωστε, είναι ευρέως γνωστό ότι αρκούν 21 ημέρες συντονισμένης και επαναλαμβανόμενης προσπάθειας για να αποκτήσει κανείς μια καινούρια συνήθεια και 90 ημέρες αντίστοιχης προσήλωσης ώστε να μιλά κανείς για νέο τρόπο ζωής.

Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. #befitchangeyourhabits