Αντί να μένουμε συνεχώς έκπληκτοι, μήπως να δούμε το «Family Guy» για να μάθουμε όλα τα βρώμικα μυστικά του Hollywood;

Αντί να μένουμε συνεχώς έκπληκτοι, μήπως να δούμε το «Family Guy» για να μάθουμε όλα τα βρώμικα μυστικά του Hollywood;

Πριν από λίγο καιρό, όταν ξέσπασε το μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein και δεκάδες γυναίκες, διάσημες και λιγότερο διάσημες, έβγαιναν κάθε μέρα στη δημοσιότητα για να αποκαλύψουν η κάθε μία τη δική της ιστορία φρίκης με τον μεγάλο παραγωγό του Hollywood, συνέβη το εξής ενδιαφέρον.

Επανήλθε στο προσκήνιο ένα βίντεο από την παρουσίαση των υποψηφίων για τα βραβεία Όσκαρ του 2013, όταν κατά την παρουσίαση των υποψήφιων γυναικών για το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Β' Ηθοποιού, ο Seth McFarlane έκανε ένα παράξενο σχόλιο για τις προτεινόμενες. Τις συνεχάρη επειδή «δεν θα χρειάζεται πλέον να υποκρίνονται πως έλκονται από τον Harvey Weinstein».

Όπως ήταν λογικό, όλοι μας καταλάβαμε πως ο δημιουργός του «Family Guy» ήξερε ήδη από τότε όσα συνέβαιναν στα παρασκήνια του Hollywood με πρωταγωνιστή τον Weinstein, και προτίμησε να τα σχολιάσει με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: ένα άβολο αστείο.

Όσοι από εμάς έχουμε παρακολουθήσει τη διάσημη σειρά κινουμένων σχεδίων του McFarlane, το «Family Guy», γνωρίζουμε καλά πως αυτή είναι μια συνήθης τακτική του δημιουργού προκειμένου να καυτηριάσει διάσημες προσωπικότητες του θεάματος. Κάτι παρόμοιο άλλωστε είχε συμβεί και όταν ο Bruce Jenner είχε αποκαλύψει πως θα προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου.

Μετά τη σημερινή δήλωση του ηθοποιού Anthony Rapp, ο οποίος αποκάλυψε πως όταν ήταν 14 ετών ο, 26χρονος τότε, Kevin Spacey προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί σεξουαλικά -και με τη σειρά του ο Spacey προσπάθησε να μετατοπίσει την προσοχή του κοινού, αποκαλύπτοντας πως είναι ομοφυλόφιλος- ένα ακόμα βίντεο από ένα παλιότερο επεισόδιο του Family Guy έκανε την εμφάνισή του στο ίντερνετ.

Στο εν λόγω βίντεο, ο ανήλικος ήρωας της σειράς, Stewie Griffin, τρέχει γυμνός μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο φωνάζοντας «βοήθεια, δραπέτευσα από το υπόγειο του Kevin Spacey!».

Ενημερωτικά, το συγκεκριμένο επεισόδιο ανήκει στην 4η σεζόν του Family Guy, η οποία κυκλοφόρησε το 2005.

Μετά από όλα αυτά, καθώς και από δεκάδες άλλες παρόμοιου ύφους αναφορές σε διάφορα θέματα/πρόσωπα της showbiz μέσω του χαρακτηριστικού χιούμορ της σειράς, δημιουργείται πλέον η εξής εύλογη απορία:

Μήπως, αντί να ξυπνάμε κάθε πρωί τρέμοντας για το τι άλλη απαίσια αποκάλυψη θα αντικρίσουμε στο ίντερνετ που θα αποκαθηλώνει ένα διάσημο πρόσωπο που μέχρι πρότινος θαυμάζαμε/σεβόμασταν/αγαπούσαμε, να κάτσουμε να (ξανά)δούμε όλες τις σεζόν του Family Guy, δίνοντας την προσοχή που πρέπει, πλέον, σε κάθε τέτοιο καυστικό «αστείο» της σειράς; Αν μη τι άλλο, θα είμαστε πολύ περισσότερο προετοιμασμένοι.