Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
REUTERS/Mohamad Torokman
REUTERS/Mohamad Torokman
Mohamad Torokman / Reuters

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και μία Παλαιστίνια τραυματίστηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον ενός «ύποπτου» αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει πως ένα αυτοκίνητο προσέγγισε με «ύποπτο» τρόπο ισραηλινούς στρατιώτες στο φυλάκιό τους κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαλαμίς και στο παλαιστινιακό χωριό Νάμπι Σάλεχ. Οι στρατιώτες το εξέλαβαν ως απειλή και πυροβόλησαν για να το σταματήσουν.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε, ο Μοχάμεντ Μούσα, ήταν 26 ετών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο άνδρας και η αδελφή του κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο όταν τέθηκαν στο στόχαστρο από τους ισραηλινούς στρατιώτες. Η γυναίκα τραυματίστηκε στον ώμο και λαμβάνει ιατρική φροντίδα, αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά το περιστατικό.

Από τον Οκτώβριο του 2015, σποραδικά βίαια επεισόδια στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 303 Παλαιστινίων ή ισραηλινών Αράβων, 51 Ισραηλινών, δύο Αμερικανών, δύο Ιορδανών, ενός άνδρα από την Ερυθραία, ενός Σουδανού και μίας Βρετανής, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί είναι δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων κατά Ισραηλινών, οι περισσότερες από τις οποίες διαπράχθηκαν με μαχαίρι από μεμονωμένους νεαρούς άνδρες.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή