Ένα μπαρ στο Ισραήλ κάνει έκπτωση στις γυναίκες που έχουν περίοδο, επειδή το αξίζουν

Ένα μπαρ στο Ισραήλ κάνει έκπτωση στις γυναίκες που έχουν περίοδο, επειδή το αξίζουν

Κάθε γυναίκα γνωρίζει πολύ καλά πως η έμμηνος ρύση δεν είναι και το πλέον διασκεδαστικό πράγμα του κόσμου. Μάλλον ένα από τα πιο εφιαλτικά, ειδικά αν το βιώνεις και σε ακραίο βαθμό πόνου και γενικότερης ταλαιπωρίας. Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν προς τι όλος αυτός ο χαμός με την περίοδο, αλλά επειδή είναι πάντα άντρες δεν τους παίρνεις και τόσο στα σοβαρά -αν δεν έχεις μήτρα, δεν μπορείς να έχεις άποψη.

Να όμως που ένα μπαρ στο Ισραήλ σκέφτηκε μια εξαιρετική ιδέα για να ανακουφίσει τις γυναίκες που υποφέρουν από «εκείνες τις μέρες του μήνα» και, ταυτόχρονα, να δώσει και ένα μικρό μάθημα συμπαράστασης και ενσυναίσθησης στον υπόλοιπο κόσμο πάνω στο θέμα.

Το μπαρ Anna Loulou στην πόλη Jaffa, κοντά στο Tel Aviv, αποφάσισε να κάνει 25% έκπτωση στα ποτά του σε όσες πελάτισσές του βρίσκονται σε έμμηνο ρύση.

Οι δύο ιδιοκτήτριες του μπαρ, η Moran Barir και η Dana Etgar, θεώρησαν πως η συγκεκριμένη έκπτωση είναι απολύτως δικαιολογημένη, αν σκεφτεί κανείς πως κάθε γυναίκα περνά το ένα τέταρτο κάθε μήνα της αιμορραγώντας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Haaretz, η Barir είπε: «Η όλη ιδέα ήταν να προσφέρουμε μια έκπτωση, την προσοχή μας και ένα κέρασμα σε κάποιον, να του πούμε “σε αναγνωρίζουμε, αναγνωρίζουμε την ξεχωριστή κατάσταση που βιώνεις τώρα και, κοίτα, θέλουμε να σου κάνουμε τη χάρη».

Το μπαρ προσφέρει τη συγκεκριμένη έκπτωση κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο, διαρκεί για ολόκληρο το βράδυ και μπορεί να την πάρει κάθε γυναίκα που θα πάει απλά στο προσωπικό του μπαρ και θα πει πως έχει περίοδο -χωρίς, φυσικά, να χρειαστεί να το αποδείξει. Η ονομασία των εν λόγω ειδικών βραδιών είναι, τουλάχιστον, ταιριαστή: Bloody Hour.

Η Barir και η Etgar δεν θέλουν μόνο να προσφέρουν ένα μικρό δώρο στις γυναίκες με αυτή τους την κίνηση, αλλά και να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στο θέμα και να ανοίξουν τη συζήτηση γύρω από την έμμηνο ρύση, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες.

«Θέλουμε οι γυναίκες να πουν “Έι, έχω περίοδο” και αυτό να έχει μια βαθύτερη και ευρύτερη απήχηση, να επιτρέπει στις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό», λέει η Barir. «Όσον αφορά στους άντρες, πιστεύω πως αυτά τα βράδια θα αρχίσουν να κάνουν πιο συνηθισμένη την κατάσταση (σ.σ. την περίοδο) στα μάτια τους. Ναι, οι γυναίκες έχουν περίοδο και (οι άντρες) θα πρέπει επίσης να κάνουν ερωτήσεις και να συγκεντρώνουν πληροφορίες γύρω από το θέμα. Δεν είναι μια συζήτηση μόνο για κορίτσια», προσθέτει.