Η νέα λειτουργία του WhatsApp είναι το καλύτερο δώρο για όσους στέλνουν μεθυσμένα μηνύματα στους πρώην τους

Η νέα λειτουργία του WhatsApp είναι το καλύτερο δώρο για όσους στέλνουν μεθυσμένα μηνύματα στους πρώην τους

Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας έχουν κάνει πολύ πιο εύκολη την επικοινωνία μας με τους άλλους, ταυτόχρονα όμως, έχουν κάνει αρκετά δυσκολότερο το να μην επικοινωνείς με κανέναν. Όπως, για παράδειγμα, με τον/την πρώην που πάντα σκέφτεσαι μετά από ένα-δύο-πέντε ποτά και καταλήγεις να του στέλνεις μεθυσμένα, ακατάληπτα μηνύματα στις τρεις τα ξημερώματα.

Μην ανησυχείτε όμως, γιατί η δημοφιλής εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων WhatsApp αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να βάλει τέλος σε αυτές τις άβολες στιγμές. Στην νέα του έκδοση, το WhatsApp περιλαμβάνει ένα delete button το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να «πάρει πίσω» το μήνυμα που έστειλα είτε σε ένα άτομο είτε σε ένα γκρουπ ατόμων.

Μια λειτουργία, δηλαδή, για την οποία παρακαλούσαμε εδώ και χρόνια όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες επικοινωνίας, από το email μέχρι το messenger του Facebook.

Να πώς λειτουργεί: Μόλις στείλει το μήνυμα, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του μέχρι και 7 λεπτά για να το διαγράψει. Για να λειτουργήσει η διαγραφή, πρέπει τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης να έχουν κατεβάσει την τελευταία αναβάθμιση του WhatsApp στο κινητό τους, ενώ το μήνυμα μπορεί να διαγραφεί μόνο αν δεν έχει διαβαστεί από τον παραλήπτη μέσα σε αυτά τα επτά λεπτά. Αν πληρούνται όλες αυτές οι προϋποθέσεις, το μόνο που θα δει ο παραλήπτης στην οθόνη του κινητού του θα είναι η φράση «Αυτό το μήνυμα έχει διαγραφεί». Και όλοι θα είναι ανακουφισμένοι.

Φυσικά η εν λόγω λειτουργία δεν είναι χρήσιμη μόνο για να αποφευχθεί η επικοινωνία με έναν/μία πρώην. Είμαστε σίγουροι πως θα έχει μεγάλη επιτυχία στις περιπτώσεις που κάποιος μπερδεύεται και στέλνει ένα μήνυμα με αρνητικό περιεχόμενο στο άτομο για το οποίο γράφει την όποια κακία και όχι στο άτομο με το οποίο συζητούσαν για αυτό πίσω από την πλάτη του. Συμβαίνει, ας το απδοεχτούμε.

Σύμφωνα με την κατηγορία «συχνές ερωτήσεις» της εφαρμογής, η εν λόγω λειτουργία είναι «ιδιαίτερα χρήσιμη όταν στέλνεις ένα μήνυμα στο λάθος chat ή όταν το μήνυμα που στέλνεις περιέχει κάποιο λάθος».

Σύμφωνα με το Grazia UK, η νέα σωτήρια λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής, παγκοσμίως, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ είναι ήδη διαθέσιμη σε κάποιους Αμερικανούς χρήστες. Και για να μην μείνετε με την περιέργεια μέχρι τότε, το τελικό αποτέλεσμα θα δείχνει κάπως έτσι:

Ναι, ο παραλήπτης θα ξέρει και πάλι πως του στείλατε κάτι που δεν έπρεπε ή για το οποίο μετανιώσατε, και κατά πάσα πιθανότητα θα σας πιέσει για να μάθει τι ήταν αυτό, αλλά συγκριτικά με το να το είχε διαβάσει, καλύτερα λίγη πίεση παραπάνω παρά αιώνια ντροπή.

Ευχαριστούμε, WhatsApp.