Ο Πουτζδεμόν δεν θα επιστρέψει στην Ισπανία σύντομα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του

Ο Πουτζδεμόν δεν θα επιστρέψει στην Ισπανία σύντομα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images
Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

Ο Βέλγος δικηγόρος του καθαιρεθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος έχει κληθεί να παρουσιαστεί αύριο ενώπιον ισπανικού δικαστηρίου, δήλωσε ότι δεν αναμένει ο πελάτης του να επιστρέψει σύντομα στην Ισπανία.

«Δεν μου το έχει πει, αλλά με δεδομένη την κατάσταση δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει στην Ισπανία τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Πολ Μπέκερτ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM αργά χθες Τρίτη.

Το Ανώτερο Δικαστήριο έχει κλητεύσει τον Πουτζδεμόν και 13 από τους καθαιρεθέντες υπουργούς της Καταλονίας να παρουσιαστούν ενώπιόν του αύριο και μεθαύριο. Ο γενικός εισαγγελέας έχει ζητήσει να τους ασκηθεί δίωξη για στάση και αποσχιστική δράση. Στη συνέχεια δικαστής θα αποφασίσει αν θα ζητήσει την προφυλάκισή τους.

Ο Πουτζδεμόν βρίσκεται στο Βέλγιο από το Σαββατοκύριακο, όπως και κάποιοι πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του. Αν δεν παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου, ενδέχεται να εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του. Ο ίδιος έχει τονίσει ότι θα επιστρέψει στην Ισπανία μόνο αν του δοθούν «εγγυήσεις» από την ισπανική κυβέρνηση.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή