Η Nicole Kidman δεσμεύτηκε να συνεργάζεται κάθε 18 μήνες με γυναίκες σκηνοθέτες

Η Nicole Kidman δεσμεύτηκε να συνεργάζεται κάθε 18 μήνες με γυναίκες σκηνοθέτες

Η χρονιά που μας πέρασε ανήκε, αδιαμφισβήτητα, στη Nicole Kidman.

Δύο από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε, το «The Killing of a Sacred Deer» του Λάνθιμου και το «The Beguiled» της Coppola, απέσπασαν διθυράμβους από τους κριτές, ενώ οι τηλεοπτικές συμμετοχές της στο «Top of the Lake: China Doll» και, κυρίως, στο φανταστικό «Big Little Lies», αποκάλυψαν δύο ακόμη συναρπαστικές πλευρές του υποκριτικού της ταλέντου και της χάρισαν αρκετά βραβεία Emmy, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Το «Big Little Lies», συγκεκριμένα, αποτέλεσε σταθμό στη ζωή της Kidman, όχι μόνο για την αναγνώριση που έλαβε η ίδια ως ηθοποιός αλλά επειδή συνεργάστηκε στενά με την συμπρωταγωνίστριά της, Reese Witherspoon προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα του βιβλίου και να το μεταφέρουν στην μικρή οθόνη. Μια κίνηση που είναι κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας της Kidman να παλεύει για την εκπροσώπηση των γυναικών στο Hollywood.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Glamour, η Αυστραλή ηθοποιός μίλησε για την απόφασή της να δουλεύει, από εδώ και πέρα, με μια γυναίκα σκηνοθέτη, κάθε 18 μήνες.

«Ως ηθοποιός, είσαι τόσο καλός όσο οι προτάσεις που σου γίνονται», είπε η Kidman. «Και δεν υπήρχαν γυναίκες να μου προσφέρουν πράγματα».

«Αν αναλύσεις αυτό το γεγονός, συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχουν γυναίκες να σου προσφέρουν δουλειές επειδή δεν έχουν τις ευκαιρίες να το κάνουν. Εργάζομαι για να συγκεντρώσω χρήματα για τους καρκίνους των γυναικών. Χρησιμοποιώ τη φωνή μου εναντίον της βίας κατά των γυναικών. Οπότε σκέφτηκα “Πρέπει να γίνω μέλος του κινήματος που, ιδανικά, θα αλλάξει τις στατιστικές στο χώρο μου”», είπε η Kidman.

Η ηθοποιός είχε κάνει αρχικά την εν λόγω υπόσχεση τον Μάιο, στις Κάννες, απαντώντας έτσι στα στατιστικά για τις γυναίκες σκηνοθέτες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Μόνο το 4.2% των γυναικών σκηνοθέτησαν μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες το 2016», είχε πει κατά τη συνέντευξη τύπου του The Beguiled. «Υπήρξαν 4.000 τηλεοπτικά επεισόδια σειρών την περασμένη χρονιά, και μόνο 183 γυναίκες τα σκηνοθέτησαν. Αυτό τα λέει όλα».

Η Kidman χρησιμοποίησε ως παράδειγμα δύο από τα επερχόμενα projects της, για να παρουσιάσει την προσπάθειά της να αλλάξει το τοπίο για τις γυναίκες σκηνοθέτες του μέλλοντος, όπως η κόρη της.

«Προκειμένου να είσαι συνήγορος, θα πρέπει να θέσεις τα πράγματα σε κίνηση. Θα πρέπει να λες “OK, Rebecca (Miller). Κάνεις μια ταινία; Πάμε”, “ΟΚ Karyn Kkusama” -θα είναι η επόμενη με την οποία θα συνεργαστώ- “μπορεί να μην έχουμε τεράστιο προϋπολογισμό, αλλά ας το κάνουμε. Θα μπω στα χαρακώματα μαζί σου”. Η 9χρονη κόρη μου θέλει να γίνει σκηνοθέτης τώρα. Έχει την άποψη πως “όλος ο κόσμος είναι δικός μου”. Δεν συνειδητοποιεί πως, στην πραγματικότητα, δεν είναι».

Η Kidman συνεργάζεται με την Karyn Kusama στο «Destroyer», ένα αστυνομικό θρίλερ, και με την Rebecca Miller στο «She Came To Me», μια δραματική κωμωδία που διαδραματίζεται στο χώρο της σύγχρονης όπερας, στην οποία συμπρωταγωνιστεί μαζί με τον Steve Carell και την Amy Schumer.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της Nicole Kidman στο Glamour.