Ένταση στη Χίο: Τρίτη ημέρα επεισοδίων μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων στη Χίο

Ένταση στη Χίο: Τρίτη ημέρα επεισοδίων μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων στη Χίο
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
AFP via Getty Images

Συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι εντάσεις μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Χίο.

Σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, τα επεισόδια ξέσπασαν για ασήμαντη αφορμή, όταν ένας Σύριος προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από ομάδα Αφγανών. Ακολούθησε καυγάς, που εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπάθησαν να βάλουν τον κόσμο στα κοντέινερ, προκειμένου να τον προφυλάξουν. Παράλληλα, ο διοικητής του Κέντρου έδωσε εντολή για εκκένωση του χώρου από τους εργαζόμενους, φοβούμενος επέκταση των επεισοδίων, κάτι το οποίο αποφεύχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας συνελήφθησαν τρία άτομα, ο ένας εκ των οποίων έφερε και μαχαίρι. Οι τρεις συλλήψεις έρχονται να προστεθούν σε άλλες 11 και 25 προσαγωγές που έγιναν χθες. Επίσης, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Γενικότερα μιλώντας, το κλίμα στη Χίο εμφανίζεται τεταμένο: Τα επεισόδια έρχονται συνέχεια άλλων που έλαβαν χώρα την Τετάρτη, με 11 συλλήψεις και 25 προσαγωγές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Αλήθεια», οι εντάσεις άρχισαν προχθές, λόγω διαφορών μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Αφγανών και Αραβόφωνων.

(με επιπλέον πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή