Στην δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ η φωτογραφία του φερόμενου δολοφόνου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στην δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ η φωτογραφία του φερόμενου δολοφόνου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
EL.AS

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν εισαγγελικής διάταξης τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο φερόμενενων δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πρόκειται για τον 32χρονο συλληφθέντα IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία και τον μη συλληφθέντα MATA ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Προφυλακίστηκε ο 32χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή, ο 32χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή της Αθήνας -μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του- όπου με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο υπήρξε σύντομη, καθώς φέρεται να επιβεβαίωσε στον δικαστικό λειτουργό όσα έχει ομολογήσει στην προανακριτική κατάθεσή του στις αστυνομικες Αρχές για τη συμμετοχή του στη δολοφονία.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στις 12 Οκτωβρίου, από τον 32χρονο κατηγορούμενο και ακόμη έναν συνεργό του, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, ενώ η εντολή δόθηκε από άλλους δύο ομοεθνείς τους, κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο, στη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα και η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας αφορά κατά περίσταση τα αδικήματα, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή από κοινού και κατά συρροή, της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σημειώνεται, ότι ο 32χρονος συλληφθείς ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη έξι ετών για κλοπές από τον Απρίλιο του 2016. Τον περασμένο Σεπτέμβριο παραβίασε τη νόμιμη πενθήμερη άδεια που του δόθηκε από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Από τότε έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη.

Δημοφιλή