Ο Dustin Hoffman κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονου κοριτσιού

Ο Dustin Hoffman κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονου κοριτσιού

Σε ένα ακόμα επεισόδιο της καθημερινής, πλέον, σειράς «Ποιος θα είναι ο επόμενος μεγάλος σταρ του Hollywood που θα μάθουμε πως παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες ή/και ανήλικα όλα αυτά τα χρόνια;» (working title), βρίσκουμε σήμερα πρωταγωνιστή τον Dustin Hoffman, ο οποίος κατηγορείται από την Anna Graham Hunter πως την παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεταινίας «Ο Θάνατος του Εμποράκου», το 1985.

Η Hunter, η οποία τότε ήταν 17 ετών και εργαζόταν ως βοηθός παραγωγής στην τηλεταινία, έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή στο The Hollywood Reporter, αναφέροντας αρκετές περιπτώσεις στις οποίες ο Hoffman της έπιανε τα οπίσθια ή της έκανε χυδαία σεξουαλικά σχόλια μπροστά στην υπόλοιπη ομάδα. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά που αφηγείται η Hunter υπάρχουν σε αποσπάσματα γραμμάτων που έστελνε η τότε 17χρονη κοπέλα στην αδερφή της, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη της Hunter, στην πρώτη της κιόλας μέρα στα γυρίσματα της ταινίας, ο Hoffman της ζήτησε να του κάνει μασάζ στα πόδια. Τα πράγματα προχώρησαν γρήγορα από εκεί και πέρα, με τον Hoffman να σχολιάζει ανοιχτά, μπροστά στους άλλους, την άποψή του για τα γυναικεία στήθη: «Δεν μου αρέσουν όταν είναι μαυρισμένα, επειδή δείχνουν σαν να είναι κομμάτι του σώματος», είπε ενώ συζητούσε με τον John Malkovich, τον Stephen Lang και τον Arthur Miller. Αμέσως μετά ρώτησε την Hunter «έκανες σεξ μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως σου είπα;».

Μετά από 10 μέρες στη δουλειά, η Hunter άκουσε τον Hoffman να απαντά σε μια άλλη γυναίκα, όταν τον ρώτησε τι θέλει για μεσημεριανό: «Το αριστερό σου στήθος». Όταν εκείνη του απάντησε «Είσαι σιχαμένος», εκείνος είπε: «Εντάξει, το δεξί σου στήθος». Την ίδια ημέρα, όπως αφηγείται η Hunter, όταν συνόδευε τον Hoffman στη λιμουζίνα του, εκείνος ακούμπησε τα οπίσθιά της αρκετές φορές. Εκείνη χτυπούσε το χέρι του για να το απομακρύνει αποκαλώντας τον, αστειευόμενη, «πορνόγερο», κι εκείνος, δείχνοντας το κεφάλι του, της απάντησε «Όχι, είμαι πορνό-νέος, έχω όλα μου τα μαλλιά».

Λίγες μέρες αργότερα η Hunter γράφει στην αδερφή της «Σήμερα η βιομηχανία έγινε πιο τρομακτική. Ή τουλάχιστον, λιγότερο ελκυστική». Η Hunter είχε ρωτήσει τον Hoffman τι θέλει για πρωινό κι εκείνος της είχε απαντήσει «ένα σφιχτοβρασμένο αυγό και μια μαλακά βρασμένη κλειτορίδα».

Σύμφωνα με όσα αφηγείται η Hunter στο THR, κάποια μέρα ο Hoffman την άκουσε να συζητά τη συμπεριφορά του με τον βοηθό του, τον Frankie, και την «ξεμπρόστιασε» μπροστά στο καστ και τους τεχνικούς. Την πέτυχε στο διάδρομο και της φώναξε: «Anna! Λοιπόν, πιστεύεις πως είμαι ένα σεξιστικό γουρούνι ε; Anna!». Τότε εκείνη του απάντησε πως δεν εκτιμούσε «τα σχόλιά του και τα μακριά του χέρια». Όπως σχολιάζει στη συνέχεια η Hunter, ο Hoffman φάνηκε να μετανιώνει για τη συμπεριφορά του και της ζήτησε συγγνώμη, ενώ από εκείνη τη μέρα και μετά άρχισε να της συμπεριφέρεται πιο ευγενικά, τη βοηθούσε στις δουλειές της και που και που τη φλέρταρε αλλά με πιο αθώο τρόπο. Ωστόσο, όταν μια μέρα επισκέφθηκε το πλατό ο Warren Beatty, ο Hunter σχολίασε δυνατά την αντίδραση της Hunter απέναντι στον ερχομό του διάσημου σταρ ως εξής: «Θα μπορούσες κάλλιστα να είχες ξεγυμνωθεί. Ήταν σαν να έλεγες “Γ@μησε με, γ@μησε με Warren”».

Στο τέλος της συνέντευξης, η Hunter εξομολογείται πως είχε αντικρουόμενα συναισθήματα για τον Hoffman, καθώς πίστευε πως «είναι ένα γουρούνι, αλλά τον συμπαθώ πολύ». Παρότι όμως, τότε, τον σεβόταν ως ηθοποιό και ένιωθε ταυτόχρονα να τη γοητεύει και να την απωθεί ως χαρακτήρας, πλέον είναι σε θέση να δει ξεκάθαρα τι συνέβαινε εκείνη την εποχή. «Στα 49 μου, καταλαβαίνω πλέον πως ο Dustin Hoffman έκανε κάτι που ταιριάζει ακριβώς στο γενικότερο μοτίβο όσων βιώνουν οι γυναίκες στο Hollywood, και παντού. Ήταν ένα αρπακτικό, εγώ ήμουν ένα παιδί, και αυτό ήταν σεξουαλική παρενόχληση».

Ο Hoffman απάντησε σχεδόν αμέσως στις κατηγορίες της Hunter, κάνοντας με τη σειρά του μια δήλωση μέσω του The Hollywood Reporter, στην οποία αναφέρει: «Τρέφω ανυπέρβλητο σεβασμό για τις γυναίκες και νιώθω απαίσια που οτιδήποτε μπορεί να έκανα, μπορεί να την έφερε σε δύσκολη θέση. Ζητώ συγγνώμη. Δεν αντικατοπτρίζει το ποιος είμαι».