Η Ivanka Trump μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας και το twitter της θυμίζει ποιον έχει πατέρα

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
IVANKA TRUMP JAPAN
EUGENE HOSHIKO via Getty Images
Εκτύπωση

Η Ivanka Trump, κόρη και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, εμφανίστηκε σε ένα συνέδριο στο Τόκιο σχετικά με την ισχυροποίηση των γυναικών στην αγορά εργασίας όπου, μεταξύ άλλων, είπε από το βήμα ότι θεωρεί ανεπίτρεπτο να γίνονται αποδεκτές οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος των γυναικών στο χώρο εργασίας τους και ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Κάπου εκεί, το twitter ανέλαβε δράση.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν υπάρχει ένας δολοφόνος ή ληστής σε μια οικογένεια, σαφώς και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ολόκληρο το περιβάλλον από την παραβατικότητα του ενός. Όμως, στην περίπτωση της οικογένειας Trump, τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα κι αυτό γιατί ο Donald Trump επί δεκαετίες έχει δεχτεί καταγγελίες για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις γυναίκες που βρίσκονται γύρω του ή εργάζονται γι' αυτόν, γεγονός που η κόρη του σίγουρα γνωρίζει. Το να μιλά, λοιπόν, η Ivanka για τις σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στην εργασία τους είναι κάτι που το twitter δε βρήκε και τόσο ειλικρινές εκ μέρους της.

Και ανεξάρτητα από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, κάποιος επίσης πρέπει να θυμίσει στην Ivanka, μιας και μιας και μιλά για ισχυροποίηση των γυναικών στην αγορά εργασίας, ότι επί των ημερών του πατέρα της στην προεδρία των ΗΠΑ, οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το 20% του Κογκρέσου και μόλις το 17% των εργαζομένων του γραφείου του Trump, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ψιλά γράμματα, μάλλον, αυτά για την κόρη του μεγιστάνα.