Η Ρωσία κατηγορεί τον αμερικανικό στρατό πως εμποδίζει τους Σύριους να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια

Η Ρωσία κατηγορεί τον αμερικανικό στρατό πως εμποδίζει τους Σύριους να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια
American conflict in the Middle East Concept
American conflict in the Middle East Concept
tzahiV via Getty Images

Ο ρωσικός στρατός, που επεμβαίνει στη Συρία στηρίζοντας τον συριακό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν τους Σύρους πρόσφυγες να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια, εκτιμώντας ότι αυτό ισοδυναμεί με «έγκλημα πολέμου».

Σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Πλευρών, η ανθρωπιστική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην περιοχή ατ Τανφ, στα σύνορα με την Ιορδανία, όπου βρίσκεται ένας στρατώνας του διεθνούς συνασπισμού υπό την Ουάσινγκτον.

«Το πιο άμεσο είναι η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή ατ Τανφ εξαιτίας των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αναπτύξει παράνομα μια στρατιωτική βάση και απαγορεύουν (σε όλους) να πλησιάζουν σε απόσταση 55 χιλιομέτρων, στερώντας από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες τη δυνατότητα να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ρωσικός στρατός.

«Οι ενέργειες του αμερικανικού στρατού και του αυτοαποκαλούμενου "διεθνούς συνασπισμού" αποτελούν χονδροειδή παραβίαση του ανθρωπιστικού δικαίου και μπορούν να χαρακτηριστούν εγκλήματα πολέμου», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο ρωσικός στρατός είχε ήδη κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι «στηρίζει» το Ισλαμικό κράτος από την περιοχή ατ Τανφ.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στο ατ Τανφ βρίσκεται ένα στρατόπεδο που χρησιμοποιείται από τις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού και του βρετανικού στρατού για την εκπαίδευση των Σύρων ανταρτών που μάχονται κατά του ΙΚ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή