Αυτά είναι τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Αυτά είναι τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας
Apartment with white brick wall, sofa, table and pattern rug
KatarzynaBialasiewicz via Getty Images
Apartment with white brick wall, sofa, table and pattern rug

Η αισθητική του σπιτιού είναι σημαντική τόσο για ψυχολογικούς, όσο και για πρακτικούς λόγους. Ένα όμορφο σπίτι θα σας φτιάξει την διάθεση και θα σας κάνει να θέλετε να ζείτε μέσα σε αυτό, ενώ ένα σωστά διακοσμημένο σπίτι θα επιλύει και καθημερινά πρακτικά θέματα.

Γι' αυτό θεωρήσαμε σημαντικό να αναφέρουμε τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα Pure Wow.

1. Κρεμάτε τους πίνακες πολύ ψηλά.

Όλοι οι πίνακες πρέπει να είναι στην ευθεία του οπτικού σας πεδίου και όχι πιο ψηλά ή πιο χαμηλά. Περίπου 58 ίντσες από το έδαφος.

2. Κολλάτε όλα τα έπιπλα στον τοίχο.

Μπορεί να μοιάζει κάπως αλλόκοτο να έχετε έναν καναπέ στη μέση του σπιτιού σας, αλλά βάζοντας όλα τα έπιπλα στον τοίχο δημιουργείτε μία πολύ επίσημη αίσθηση στο σπίτι και αφήνετε ένα μεγάλο κενό στο κέντρο του σπιτιού.

3. Φοβάστε το χρώμα.

Σε όλους αρέσει το μονόχρωμο λευκό σπίτι, που θυμίζει αμερικανική εξοχή, αλλά το σπίτι σας θα είναι πολύ μονότονο αν δεν έχει έστω λίγο χρώμα.

4. Έχετε πολλά μαξιλάρια στον καναπέ ή το κρεβάτι.

Ναι, τα μαξιλάρια είναι ένας καλός τρόπος για να βάλετε λίγο χρώμα στο σπίτι σας, αλλά αν οι καλεσμένοι σας δεν έχουν που να κάτσουν επειδή έχετε βάλει παντού μαξιλάρια, τότε γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα.

5. Ακολουθείτε όλες τις τάσεις.

Δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να ακολουθεί κανείς τις τάσεις διακόσμησης, αλλά αν το κάνετε συνέχεια, υπάρχει ο φόβος να μοιάζει σύντομα το σπίτι σας, εκτός μόδας.

6. Θέλετε να ταιριάζετε τα πάντα.

Δεν χρειάζεται να είναι τα πάντα ίδια και ομοιόμορφα. Η τέχνη της διακόσμησης βρίσκεται στους συνδυασμούς.

7. Έχετε βάλει την τηλεόραση στο επίκεντρο του σαλονιού σας.

Καταλαβαίνουμε ότι οι σειρές και οι ταινίες είναι η αγαπημένη σας διασκέδαση, αλλά η τηλεόραση δεν θα πρέπει να είναι το πιο όμορφο και πιο σημαντικό αντικείμενο του σπιτιού σας. Προτιμήστε μία συγκεκριμένη γωνιά του σπιτιού σας που θα είναι αφιερωμένη στην τηλεόραση και διακοσμήστε το υπόλοιπο σπίτι ανεξάρτητα.

8. Δεν έχετε δώσει καθόλου σημασία στον φωτισμό.

Όσο ωραίο κι αν έχετε φτιάξει το σπίτι σας, ο φωτισμός είναι εκείνος που θα το αναδείξει ή θα το χαντακώσει.