Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλό δρόμο. Nα κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις

Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλό δρόμο. Nα κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC

«Είμαστε σε καλό δρόμο, να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις, να διευκρινιστεί τι θα πάρουμε για το χρέος και ποια θα είναι η φύση της εξόδου. Το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες που πέφτουν οι τιμές των ομολόγων μας και αυξάνεται η ζήτηση τους», δήλωσε o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες από την Πρέβεζα, όπου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, είχε συναντήσεις με φορείς. Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι «σε μία περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας, που πολλοί δεν ξέρουν το αύριο, δεν ήταν εύκολο να γίνουν επενδύσεις ή να πάρουν πρωτοβουλίες». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για σοβαρές συζητήσεις.

«Και αυτό θα δώσει ώθηση στο ολοκληρωμένο μας σχέδιο, που δεν είναι απλά να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά μια έξοδο με πιο ισχυρή οικονομία, μία αναπτυξιακή πολιτική που έχει και βάθος και εύρος, που βασίζεται σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο», συνέχισε ο ίδιος. Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «κυνικούς» τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η κυνικότητα ήταν για 40 χρόνια να μην κάνεις τίποτα για τη φοροδιαφυγή».

Αναφερόμενος στη "μεσαία τάξη", είπε πως «ξέρουμε ότι έχουμε ζορίσει έναν κόσμο, δεν είναι όλοι που έχουμε ζορίσει, υπάρχουν πάρα πολλοί αυτοαπασχολούμενοι που πληρώνουν λιγότερες εισφορές, ίσως η πλειοψηφία από πέρυσι».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «στο μεσοπρόθεσμο υπάρχουν 3,5 δισ. ευρώ μειώσεις φόρων για τα επόμενα 5 χρόνια και νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε πως καθώς έρχεται η ανάπτυξη θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και αυτά τα στρώματα όλο και περισσότερο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή