Λευκή φοιτήτρια φέρεται να τρομοκράτησε τη μαύρη συγκάτοικό της με αίμα περιόδου

Λευκή φοιτήτρια φέρεται να τρομοκράτησε τη μαύρη συγκάτοικό της με αίμα περιόδου
A fist with the word HATE written on the fingers.
A fist with the word HATE written on the fingers.
duncan1890 via Getty Images

Μία πρώην πρωτοετής του κολεγίου του Κονέκτικατ αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι προέβη σε έγκλημα μίσους, καθώς φέρεται να βασάνισε τη μαύρη συγκάτοικό της, την οποία αποκαλούσε “ Barbie από τη Τζαμάικα”.

Η αστυνομία του Hartford συνέλαβε τη Brianna Rae Brochu το Σάββατο αφού ομολόγησε, όπως λένε, μία σειρά μοχθηρών πράξεων εναντίον της Chennel “Jazzy” Rowe, με σκοπό να την κάνει να μετακομίσει από το δωμάτιο στην εστία του πανεπιστημίου του Hartford, το οποίο μοιραζόταν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η Brochu ομολόγησε ότι έγλυφε τα μαχαιροπίρουνα και σκευή της Rowe και ότι λέρωσε με αίμα περιόδου το σακίδιό της, σύμφωνα με την εφημερίδα Hartford Courant. Παρόλα αυτά, δεν ομολόγησε καμία άλλη από τις αποτρόπαιες πράξεις τις οποίες είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας στην αστυνομία ότι οτιδήποτε άλλο είχε περιγράψει ήταν απλά μία απόπειρα να “κάνει χιούμορ.”

Στο Instagram, όπου ο λογαριασμός της από το συμβάν και μετά έχει γίνει ιδιωτικός, η Brochu υπερηφανευόταν ότι είχε βάλει μουχλιασμένο ντιπ αχιβάδας στα προϊόντα ομορφιάς της Rowe, ότι είχε φτύσει μέσα στο λάδι καρύδας της και ότι έβαλε την οδοντόβουρτσα της Rowe “εκεί που ο ήλιος δε λάμπει”.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που πήραμε από το Heavy.com, η Brochu είπε στην αστυνομία ότι «άρχισε να γίνεται επιθετική λόγω του ‘εχθρικού περιβάλλοντος» που προκλήθηκε από την αγενή συμπεριφορά της Rowe.

Κατηγόρησε τη Rowe ότι “δεν συμβιβαζόταν, ότι ανέβασε βίντεο στο Snapchat που την έδειχναν να κοιμάται και ότι τη διακωμωδούσε δείχνοντάς τη να ροχαλίζει”. Η Brochu είπε ότι προσπαθούσε να αλλάξει δωμάτιο από τις αρχές Οκτωβρίου, αλλά δεν το είχε καταφέρει.

Οι κατηγορίες που προσάφθηκαν στη Brochu είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα όπως η διατάραξη ειρήνης, αλλά μία επιπρόσθετη κατηγορία εκφοβισμού και μισαλλοδοξίας ― ένα έγκλημα μίσους― προστέθηκε σε αυτές την Παρασκευή.

Αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιό της την ίδια μέρα, σύμφωνα με τους New York Times.

“Δε θα επιστρέψει στο ίδρυμά μας,” είπε στους Times, ο κ. Gregory S. Woodward, πρόεδρος του πανεπιστημίου.

Η Brochu παρακολουθούσε μαθήματα ως τετραετής υπότροφος του τμήματος καλών τεχνών, σύμφωνα με το Heavy.com.

Η Rowe πιστεύει ότι οι πράξεις της Brochu είχαν ρατσιστικά κίνητρα, ιδιαίτερα επειδή την καλούσε "Barbie από τη Τζαμάικα".

“Αφότου έτριψε ένα ταμπόν με αίμα πάνω σε πράγματά μου, ...ανέβασε φωτογραφίες του σακίδιού μου, δίπλα στο οποίο κοιμόμουν αρκετό καιρό, με κηλίδες αίματος” είπε η Rowe στον τοπικό σταθμό WTIC TV.

Η Rowe επίσης συζήτησε την περιπέτειά της σε ένα Facebook live post τη Δευτέρα και είπε ότι τελευταία ένιωθε άρρωστη αλλά δεν ήξερε γιατί.

“Ξεκίνησε με πονόλαιμο. Νόμιζα ότι οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ έχει πιο πολύ κρύο και ότι απλά κρυολόγησα,” είπε στο βίντεο.

Πρόσθεσε δε ότι, “Ο πονόλαιμος επιδεινώνονταν συνεχώς και συνέβαινε για περίπου ένα μήνα. Έφτασε σε σημείο που δε μπορούσα να κοιμηθώ και να μιλήσω. Προσπαθούσα να ψιθυρίσω και μετά βίας το κατάφερνα”.

Η Rowe πληγώθηκε που η Brochu ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγματα που της είχε κάνει από τις αρχές Σεπτέμβρη. Αυτή το ανακάλυψε στις 17 Οκτωβρίου, όταν μετακόμιζε, σύμφωνα με το Heavy.com.

Στο βίντεο της η Rowe είπε ότι όταν οι σχολικές αρχές την ενημέρωσα ότι θα μπορούσε απομακρυνθεί από την εστία αν αποκάλυπτε την κατάσταση.

Εικάζει ότι το πανεπιστήμιο θα είχε ανταποκριθεί στην κατάσταση πιο άμεσα να ήταν λευκή και η Brochu ήταν μαύρη.

“Αν οι θέσεις μας αντιστρεφόταν, νιώθω πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάρει μία άλλη τροπή”, είπε.

Το γεγονός λαμβάνει παγκόσμια κάλυψη και το hashtag #justiceforjazzy έχει γίνει trending hashtag στο Twitter.

Ο κ. Woodward, πρόεδρος του πανεπιστημίου, προέβη σε δήλωση την Τετάρτη, καλώντας τη συμπεριφορά της Brochu “κατακριτέα” επιμένοντας ότι το πανεπιστήμιο ενήργησε σύμφωνα με το πρωτόκολλο:

“Το πανεπιστήμιο αυστηρά και άμεσα ακολούθησε όλες τις διαδικαστικές και νομικές ενέργειες που σχετίζονται με το γεγονός και ισχυρισμοί προς το αντίθετο αποτελούν παραπληροφόρηση. Το γεγονός έχει προκαλέσει κατηγορίες για ρατσισμό και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι συμμερίζομαι το θυμό και την απογοήτευσή σας. Οι ρατσιστικές πράξεις, η μισαλλοδοξία, το bullying, και λοιπές καταχρηστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο πανεπιστήμιο. Υπόσχομαι να κάνω οτιδήποτε μπορώ και να εργαστώ με την κοινότητά μας για να αντιμετωπίσω τις ανησυχίες αυτές άμεσα.”

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην αυστραλιανή έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στην ελληνική γλώσσα.

Δημοφιλή