«Τι συνέβη στη ζωή μου όταν η σύντροφός μου έγινε πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας»

«Τι συνέβη στη ζωή μου όταν η σύντροφός μου έγινε πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας»
Hagen Hopkins/Getty Images
Hagen Hopkins/Getty Images
Hagen Hopkins via Getty Images

Ο Κλαρκ Γκέιφορντ, τηλεοπτικός παρουσιαστής και σύντροφος της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντεμ, περιγράφει τις πρώτες μέρες της ζωής του με σωματοφύλακες, μια έπαυλη και ένα τηλεφώνημα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Τώρα είναι όλα διαφορετικά. Έχω διαπιστώσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην φορτίζομαι τόσο συναισθηματικά είναι να μην το σκέφτομαι τόσο. Είμαι συγκρατημένος όσο γράφω αυτό το κείμενο», γράφει ο Γκέιφορντ στον ιστότοπο The Spinoff και αναδημοσίευσε η Guardian.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ένταση στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Βουλής εκείνο το απόγευμα. Μια ομάδα αφοσιωμένων ανθρώπων, μετά από εννιά χρόνια σκληρής δουλειάς στην αντιπολίτευση, είχαν φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Το εργατικό προσωπικό παρακολουθούσε τηλεόραση στον διάδρομο και φαινόταν αγχωμένο. Αλλά στην πραγματικότητα κανένας δεν είχε ιδέα του τι επρόκειτο να συμβεί», προσθέτει ο Γκέιφορντ.

Οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονταν εκείνες τις απογευματινές ώρες έδιναν 50-50 κάθε φορά ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψηφίους. Τα αποτελέσματα, τα έμαθαν από την τηλεόραση όπως όλη η Νέα Ζηλανδία, γράφει ο Γκέιφορντ. «Προσπάθησα να καταγράψω τη στιγμή στην κάμερα αλλά έτρεμα πολύ από την αδρεναλίνη».

Ο Γκέιφορντ περιγράφει όσα του συνέβησαν από τη στιγμή της εκλογής της συζύγου του ως «σουρεαλιστικά». Από τους τρεις σωματοφύλακες που ακολουθούσαν την Άρντεμ σε κάθε της κίνηση, μέχρι τη μετάβαση στη νέα τους πρωθυπουργική κατοικία με τα πολλά δωμάτια και τέλος τη φωνή του Ντόναλντ Τραμπ στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου, όταν αυτός κάλεσε τη σύζυγό του. «Είναι κι άλλες, μικρότερες στιγμές, όπως για παράδειγμα όταν η Τζασίντα παρήγγειλε κάρι στην πρωθυπουργική οικία και η παραγγελία δεν έγινε ποτέ επειδή νόμιζαν ότι ήταν φάρσα».

«Οπότε μάλλον το πλάνο από εδώ και πέρα είναι να παραμείνει η ζωή μας όσο πιο φυσιολογική γίνεται. Γράφοντας αυτό, ένας φίλος μόλις μου έστειλε ένα άρθρο από εφημερίδα της Δανίας που αναφέρεται στη γάτα μου, οπότε περιμένω κι άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον».

Πηγή: The Guardian

Δημοφιλή