Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ο δολοφόνος πούλησε το κινητό έναντι 20 ευρώ

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ο δολοφόνος πούλησε το κινητό έναντι 20 ευρώ
Eurokinissi

Για κατοχή 37,5 κιλών κάνναβης συνελήφθη το 2011 ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη .

Τότε είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη και φυλακίστηκε. Το Μάιο του 2017 αφέθηκε ελεύθερος και λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο, δολοφόνησε με 14 μαχαιριές την 32χρονη εφοριακό.

Μετά το φόνο προσπάθησε να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο σε κατάστημα δίπλα από την οδό Μενάνδρου, στην οδό Γερανίου, για μόλις 20 ευρώ.

Στην Ομόνοια έφτασε με το λεωφορείο. Όπως αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία, νωρίτερα είχε ξεφορτωθεί την τσάντα του θύματος αφού περπάτησε για αρκετή ώρα πεζός. Το κινητό τηλέφωνο της Δώρας μπήκε ανάμεσα στα προς πώληση μεταχειρισμένα τηλέφωνα αλλά δεν πουλήθηκε σε κάποιον πελάτη.

Το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου 2017 αποφάσισε να στήσει καρτέρι στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. H 32χρονη Δώρα επιχείρησε να αμυνθεί και τότε ο δολοφόνος άρχισε να τη μαχαιρώνει «τυφλά». Ο 58χρονος τοξικομανής ανέφερε στην ομολογία του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας: «Την ακολούθησα για να της πάρω την τσάντα. Εκείνη προσπάθησε να αντιδράσει, σήκωσε τα χέρια και τότε άρχισα να τη μαχαιρώνω. Μετά πήρα το μηχανάκι και πήγα στην Ομόνοια».

Ο δράστης προσπάθησε να πουλήσει το κινητό της Δώρας σε κατάστημα με μεταχειρισμένα κινητά στην οδό Μενάνδρου. Το σήμα που εξέπεμψε από την περιοχή το κινητό, πριν τεθεί εκτός λειτουργίας, πρόδωσε τη θέση του και έτσι οι έρευνες άρχισαν να εστιάζονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο κατάστημα και στη συνέχεια πήραν το υλικό από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας ξεκινώντας την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέληξαν στον 58χρονο. Το επόμενο βήμα ήταν η ταυτοποίησή του μέσω του DNA. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον ύποπτο μάζεψαν, από το δρόμο ένα αποτσίγαρο του 58χρονου για να μπορέσουν να συλλέξουν DNA. Στη συνέχεια, το γενετικό υλικό εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., όπου ταυτοποιήθηκε με αυτό του δράστη, το οποίο είχε συλλεχθεί πάνω σε αντικείμενο στον τόπο του εγκλήματος. Στο άκουσμα της ταυτοποίησης οι αστυνομικοί χαμογέλασαν μετά από πολλές ημέρες αγωνίας για το κατά πόσο θα καταφέρουν τελικά να βρουν ανάμεσα σε περίπου 100 υπόπτους το δολοφόνο. Η σύλληψη πλέον ήταν θέμα χρόνου. Κλιμάκιο της Ασφάλειας ακινητοποίησε τον 58χρονο στην οδό Κύκνων, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος. Ο δράστης δεν αντιστάθηκε, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και ξεκίνησε η ανάκρισή του.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι ήταν και ο ίδιος χρήστης παραισθησιογόνων ουσιών. «Ο συλληφθείς ομολόγησε. Από την πρώτη στιγμή πιστεύαμε ότι πρόκειται για ληστεία. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», δηλώνει ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας.

Σε βάρος του 58χρονου ασκήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα αλλά και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Δημοφιλή