Το Μαξίμου δείχνει το Συμβούλιο Φυλακών και η αντιπολίτευση την κυβέρνηση για την άδεια Κουφοντίνα

Το Μαξίμου δείχνει το Συμβούλιο Φυλακών και η αντιπολίτευση την κυβέρνηση για την άδεια Κουφοντίνα
eurokinissi

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών. Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τις βολές τις αντιπολίτευσης προς το Μαξίμου το οποίο παρουσιάζουν ως υπεύθυνο για αυτή την εξέλιξη.

Όπως τονίζουν, είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα και προσθέτουν ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται άδεια.

Οι αντιδράσεις πρωτίστως της ΝΔ, στην είδηση της χορήγησης άδειας στον Δ.Κουφοντίνα πολύ υψηλών τόνων ενώ ακολούθησαν και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα, όχι μόνο για τις απεθχείς, όπως επισημαίνει πράξεις του που στρέφονται κατά της δημοκρατίας αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια για αυτές. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο Κουφοντίνας παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών.

Ανάλογη αντίδραση και από τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Την οργή της εκφράζει και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ επισήμανε πως ένας «Αμετανόητος δολοφόνος δεν νοείται εκτός φυλακής, κανένας!» Αναρωτήθηκε μάλιστααν μπορεί ο Κουφοντίνας να δει έξοδο από τις φυλακές με 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

«Οι Έλληνες παρακολουθούν σοκαρισμένοι την άδεια που δόθηκε στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα» ανέφερε κατά τη σημερινή της ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

και πρόσθεσε: «Ο αρχιτρομοκράτης, που δεν έχει ψελλίσει μία λέξη συγγνώμης στους συγγενείς των 11 θυμάτων της τρομοκρατικής του δράσης, θα κυκλοφορεί ελεύθερος για δύο ημέρες. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όχι μόνο δεν έχει δείξει μεταμέλεια, αλλά σε όλες τις δηλώσεις του αναφέρει ότι θα ξανασηκώσει το όπλο όταν του δοθεί η ευκαιρία. Δύο μέλη του δικαστικού συμβουλίου των Φυλακών υπάγονται στον υπουργό Δικαιοσύνης. Η ΝΔ καλεί τον υπουργό κ. Κοντονή και τον πρωθυπουργό να πουν την άποψή τους για την απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Σε ερώτηση για το αν ο Κουφοντίνας θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, η Μαρία Σπυράκη απάντησε διαβάζοντας απόσπασμα από το βιβλίο του Κουφοντίνα που αναφέρεται στην διαρκή επικαιρότητα του ένοπλου αγώνα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι η άδεια στον Κουφοντίνα και μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι πρόκληση. Και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε στο άκουσμα της είδησης, κάνοντας λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση. Την ίδια στιγμή, ο Περισσός σε σχόλιό του επισημαίνει ότι: «Το κατοχυρωμένο δικαίωμα στις άδειες κρατουμένων, που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία, είναι αναφαίρετο και πρέπει να γίνεται σεβαστό χωρίς διακρίσεις. Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις απόψεις και πράξεις του συγκεκριμένου, που διαχρονικά αξιοποιούνταν και στρέφονταν ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα» ενώ το KKE καταλήγει: «η αντιπαράθεση, που τροφοδοτείται απ΄ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ γύρω απ΄ το ζήτημα, υπηρετεί άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες».

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι η απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα είναι απόφαση της Δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης, διαχωρίζει τη θέση του επισημαίνοντας ότι «πολιτικά διαφωνώ απολύτα». Ειδικότερα τα tweets του επικεφαλής των ΑΝΕΛ, κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Δημοφιλή