Διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας με θέμα τη Δυστοπία και τη μετα-αποκαλυπτική ζωή

Διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας με θέμα τη Δυστοπία και τη μετα-αποκαλυπτική ζωή
iwrite.gr

Διαγωνισμό φανταστικής λογοτεχνίας, με θέμα τη Δυστοπία και τη μετα-αποκαλυπτική (post-apocalyptic) ζωή πραγματοποιούν οι Εκδόσεις Πηγή και iWrite.

«Στο πλαίσιο της περαιτέρω γνωριμίας μας με τους αναγνώστες του συγκεκριμένου λογοτεχνικού πεδίου, αλλά και της διάθεσής μας για την ανάδειξη νέων συγγραφικών ταλέντων και πρωτότυπων σεναρίων, ανακοινώνουμε σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Εναλλακτικής Αναζήτησης mindhack.gr την προκήρυξη ενός πρωτότυπου διαγωνισμού διηγήματος με τίτλο “Δυστοπία & Μετα-αποκαλυπτική ζωή”» αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Πηγή και iWrite.

Η Ουτοπία μιλά για κάποιο παράδεισο- ωστόσο η Δυστοπία μιλά για έναν προ πολλού νεκρό παράδεισο: Μία καθημερινότητα που «δεν θα επιστρέψει ποτέ στην κανονικότητα και μας αποκαλύπτει το απόλυτο τέλος».

«Η Ανθρωπότητα είναι πια συνηθισμένη σε μία τέτοια εκδοχή, αφού οτιδήποτε γνωρίζουμε είναι χωρισμένο σε κύκλους που περιέχουν αρχή μέση και τέλος. Οι ιστορικές περίοδοι, οι λογοτεχνικές περίοδοι, ακόμα και η ίδια η ζωή, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα. Τα προηγούμενα προεξοφλούν την ύπαρξη μιας ημερομηνίας λήξης. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι νιώθουμε διαχρονικά μία ανεξήγητη ανάγκη να εστιάζουμε πάντα στο υπέρτατο τέλος, στην ολοκλήρωση του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε. Συνάμα, μας απασχολεί και το τι θα συμβεί μετά από μία τέτοια ολοκληρωτική καταστροφή» αναφέρεται σχετικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργική ομάδα του iWrite καi η ιστοσελίδα της Εναλλακτικής Αναζήτησης, Mindhack.gr, προσκαλούν όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας (έκτασης 1.500 με 2.500 λέξεις) με κεντρική ιδέα μία δυστοπική Πραγματικότητα: «Μία έννοια που φανερώνει πως η μελλοντική ανθρωπότητα έχει φτάσει κοντά στο τέλος της, έπειτα από την ολοκληρωτική επικράτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και την καθημερινή μάχη των ανθρώπων για επιβίωση. Η ιστορία μπορεί να εκτυλίσσεται σε οποιονδήποτε τόπο (υπαρκτό ή φανταστικό), αρκεί να τοποθετείται στο μέλλον και να αναδεικνύει τόσο την επικράτηση της τεχνολογίας επί της ανθρωπότητας, όσο και τη μάχη των ανθρώπων για την επιβίωσή τους σε ένα εχθρικό μετα-αποκαλυπτικό περιβάλλον».

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 στο αναγνωστικό κοινό, μαζί με τη βράβευση του συγγραφέα που θα διακριθεί ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τον συγγραφέα, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας των διαγωνισμών.

Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31η Μαρτίου 2018. Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dystopia@mindhack.gr ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια, Τ.Κ. 10 681, Αθήνα.

Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Δυστοπία & Μετα-αποκαλυπτική ζωή». Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις iWrite (info@iwrite.gr | 2311 27 28 03 και 21 10 12 6900).

Δημοφιλή