Η Λάρισα θα υποδεχτεί φέτος τα Χριστούγεννα με το «Πάρκο των Ευχών», με στόχο να το καθιερώσει ως θεσμό

Η Λάρισα θα υποδεχτεί φέτος τα Χριστούγεννα με το «Πάρκο των Ευχών», με στόχο να το καθιερώσει ως θεσμό
larissa-culturestories

Το δικό της Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα έχει από φέτος η πόλη της Λάρισας, καθώς ο δήμος βρίσκεται ήδη σε προετοιμασίες για να φιλοξενήσει το "Πάρκο των Ευχών", εντός του φυσικού πάρκου Αλκαζάρ, που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα είναι το δεύτερο θεματικό πάρκο του νομού Θεσσαλίας, όπου ήδη λειτουργεί, στην πόλη των Τρικάλων, ο γνωστός "Μύλος των Ξωτικών". Ο δήμος Λάρισας φιλοδοξεί, παράλληλα με το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, να εγκαινιάσει μία ακόμη πρωτοβουλία τουριστικής προβολής της πόλης, μέσω ενός προγράμματος μαθητικού τουρισμού με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που θα έχει διαχρονικό χαρακτήρα.

Το "Πάρκο των Ευχών" θα είναι επισκέψιμο από τις 8 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018 και θα διαμορφωθεί σε έκταση 64 στρεμμάτων, όπου θα παρουσιάζονται 19 διαφορετικοί θεματικοί χώροι: η Οικογένεια Χιονανθρώπων, η Παραμυθοχώρα, η Μανιταροχώρα, το Ταχυδρομείο, μία Μικρή και μία Μεγάλη Σκηνή, το Εργαστήρι Ξωτικών, Καρουζέλ, το Τρένο του Βόρειου Πόλου, Vintage Χριστούγεννα, το Παιχνιδόκουτο, το τρενάκι, το Σπίτι του Αη- Βασίλη, το Σινέ Ξωτικών, το Ζαχαρόσπιτο, η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, το Fun Park και η Λίμνη των Χριστουγέννων, όπου θα δημιουργηθεί ένα παγοδρόμιο. Πρόκειται για μία φυσική λίμνη που βρίσκεται μέσα στο πάρκο, έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, πάνω στην οποία θα στηθεί μία ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, 600 τ.μ. και πάνω σε αυτήν ένα παγοδρόμιο.

«Ο δήμος Λάρισας αισιοδοξεί το Πάρκο των Ευχών να αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια και δεν έχει στόχο να δημιουργήσει αντίβαρα και ανταγωνισμό με άλλα αντίστοιχα θεματικά πάρκα. Απευθύνεται στους δημότες, στο νομό και σε επισκέπτες από όλη τη χώρα και αποτελεί μία προσπάθεια να μπει η πόλη στην εορταστική αγορά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του δήμου Λάρισας, Παναγιώτης Νταής.

Στο "Πάρκο των Ευχών" θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο κ.α., ενώ μία πρόγευση των κατασκευών του θα μπορούν να πάρουν οι επισκέπτες της έκθεσης Philoxenia που διοργανώνει η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, από αύριο και για όλο το Σαββατοκύριακο. Εκεί, στο περίπτερο 13, θα γίνουν τα εγκαίνια του σταντ του "Πάρκου των Ευχών", όπου θα στηθούν κάποια από τα θεματικά σπιτάκια που θα βρίσκονται στο πάρκο της Λάρισας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το κόστος για την λειτουργία του Πάρκου, εκτιμάται περίπου στις 250.000 ευρώ, τα οποία επιβαρύνουν, όπως και η κατασκευή του, εξ ολοκλήρου στον δήμο.

Η Λάρισα τόπος τουριστικού προορισμού

Εξάλλου, ο δήμος Λάρισας έχει επενδύσει περί τις 100.000 ευρώ σε προγράμματα για την τουριστική προβολή της πόλης, όπως το πρόγραμμα μαθητικού τουρισμού, που θα αρχίσει να λειτουργεί στο διάστημα των χριστουγεννιάτικων εορτών και θα απευθύνεται κυρίως σε σχολεία, σε οικογένειες, αλλά και σε ιδιώτες, προκειμένου να γνωρίσουν τα άγνωστα αλλά σημαντικά σημεία της πόλης, που μπορούν να ελκύσουν επισκέπτες.

Για τον σκοπό αυτό έχει διαμορφώσει τις "Βόλτες στην πόλη του πολιτισμού και της εκπαίδευσης", οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις 1, 2 ή 3 ημερών, κατ' επιλογή των ενδιαφερομένων, στο Διαχρονικό Μουσείο, στην Πινακοθήκη Κατσίγρα, στα αρχαία θέατρα, στο Μπεζεστένι, στην Τρίκλιτη Παλαιοχριστιανική Βασιλική, στον Μύλο του Παππά, στο μνημείο του Ιπποκράτη και στο Λαογραφικό Μουσείο. Οι ξεναγήσεις θα διαμορφώνονται από τον δήμο, ανάλογα με το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)