Σταθάκης: Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Σταθάκης: Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ
SOOC

Το γεγονός πως εγείρονται ερωτήματα για τη διαφάνεια παρόλο που το θέμα με τις εξωχώριες εταιρείες μπορεί να θεωρείται νόμιμο τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

Yπογράμμισε παράλληλα πως το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο έχει εναρμονιστεί στην ελληνική νομοθεσία και πρόσθεσε ότι στο υπουργείο υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με τις χώρες που δεν συνεργάζονται.

Ο κ. Σταθάκης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς το ποσό για την κάλυψη των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας θα καλυφθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκουριών είπε ότι η διαιτησία θα αποσαφηνίσει για το ζήτημα που αφορά όχι μόνο στην εξόρυξη και μεταφορά στο εξωτερικό, αλλά και κατασκευή εργοστασίου. Το δεύτερο θέμα -όπως είπε ο κ. Σταθάκης – είναι εάν όλο αυτό θα έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Θέλουμε την εξορυκτική δραστηριότητα, αλλά όχι σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας συμπλήρωσε, σύμφωνα με το news247.gr.

Επισήμανε το όφελος της χώρας από την επένδυση λέγοντας ότι εκτός από το ποσοστό υπάρχει και η φορολογία σε μια επένδυση που θα φτάσει τα 20 δισ ευρώ.

Ο κ. Σταθάκης, είπε ότι η κυβέρνηση θέλει την ανάπτυξη και τις ιδιωτικές επενδύσεις αλλά με καθεστώς εργασιακής ασφάλειας, με αξιοπρεπείς μισθούς και δίκαιους κανόνες ανάπτυξης.

Σημείωσε ότι το μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ είναι η αποδιάρθρωση και την κατηγόρησε για παραπλανητική διαμάχη στο θέμα των ιδιωτικών επενδύσεων.

Αναφερόμενος στα αιολικά πάρκα, είπε ότι σύντομα -με νομοσχέδιο- θα δοθεί η δυνατότητα σε μικρά σχήματα όπως και σε δήμους να προωθήσουν την τοπική ανάπτυξη και την παραγωγή ενέργειας που χρειάζεται σε τοπικό επίπεδο.

Σχετικά με την αξιολόγηση, είπε ότι είναι διαδικαστικό ζήτημα και θα κλείσει άμεσα.

Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι η συμφωνία είναι να δημιουργηθούν συνθήκες να γίνονται πλειστηριασμοί αλλά ταυτόχρονα να προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Πρόσθεσε ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου θα υπάρχει προστασία, αλλά στη συνέχεια θα γίνουν ξανά συζητήσεις.

Σχολίασε ότι οι τράπεζες έχουν ως προτεραιότητα τα επαγγελματικά δάνεια για την αναδιάρθρωση των δανείων τους, αλλά πρέπει να υπάρχει και υψηλός βαθμός κοινωνικής προστασίας.

Δημοφιλή